Lietuvoje – žymaus Brodvėjaus miuziklo Naujametinė premjera

Gruodžio 31 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje visas šeimas kartu palydėti senuosius metus kviečia pasaulinė muzikinio teatro legenda, garsus Brodvėjaus miuziklas „Muzikos garsai“. Pirmą kartą didžiojoje Lietuvos arenos scenoje bus parodyta nuoširdi meilės istorija, paremta tikrais įvykiais ir pelniusi milijonų žiūrovų simpatijas visuose pasaulio kontinentuose.

Naujo lietuviško pastatymo režisierius – Andrius Kurienius, scenografijos ir kostiumų dailininkė - trijų „Auksinių scenos kryžių” laureatė Vilma Galeckaitė. Pagrindinius vaidmenis miuzikle kuria Augustė Vedrickaitė, Egidijus Sipavičius, Inga Valinskienė, Raimonda Tallat-Kelpšaitė, Povilas Meškėla, Dominykas Vaitiekūnas, Evelina Anusauskaitė, kiti žinomi atlikėjai ir ansamblio „Lietuva“ artistai. Įtraukiantis istorinis siužetas, įspūdinga scenografija, gražūs kostiumai, didžiuliai LED ekranai, specialios veiksmo vizualizacijos, simfoninio orkestro akompanimentas (dirigentas ir meno vadovas Vytautas Lukočius),  iš vaikystės pažįstamos  dainos ir per amžius puoselėjamos šeimos vertybės – visa tai publika pamatys didžiojoje scenoje ypatingą šventinį vakarą. Muzikinis spektaklis statomas bendradarbiaujant su valstybiniu dainų ir šokių ansambliu „Lietuva”, projekte dalyvauja Vilniaus B.Dvariono muzikos mokyklos moksleiviai ir Naujosios Vilnios muzikos mokyklos mokiniai.

Vienas garsiausių muzikos ir kino istorijoje miuziklas „Muzikos garsai“ jau daugiau kaip penkiasdešimtmetį rodomas geriausiose pasaulio teatrų scenose, jį pamatė daugiau kaip 50 milijonų žiūrovų 23 šalyse. 1965 m. sukurtas muzikinis filmas, kuriame spindėjo Julie Andrews Marijos fon Trapp vaidmenyje, tapo absoliučiu lyderiu kino industrijoje ir pelnė 5 „Oskaro“ statulėles,                 8 prestižines teatro premijas „Tony“, 2 „Auksinio gaublio“ apdovanojimus ir iki šiol laikomas visų laikų mėgstamiausiu muzikiniu kūriniu. Miuziklo garso takelis parduotas daugiau kaip 11 milijonų tiražu, o 70% keliaujančių į Zalcburgą turistų važiuoja ten su tikslu aplankyti vietas, kur buvo filmuojamas legendinis filmas.

Didi „Muzikos garsų“ meilės istorija paremta tikrais įvykiais ir sukurta pagal Marijos Augustos fon Trapp memuarus „Dainuojančios šeimos Trapp istorija“ („The Story of The Trapp Family Singers“). Miuziklo kompozitorius – Richardas Rogersas, tekstai – Oscaras Hammersteinas II, libreto autoriai – Howardas Lindsay ir Russelas Crouse. Lyrinis miuziklo siužetas tobulai perteikia XX amžiaus Pelenės istoriją. Vienuolių auklėjama Marija atvyksta į kapitono fon Trappo namus auklėti septynias šeimininko atžalas. Kadangi vaikų yra lygiai tiek, kiek gaidų, būtent muzikos garsais naujoji auklė laimi išdykėlių simpatijas, o netrukus ir paties rūstaus jų tėtušio palankumą. Verta pažymėti, kad tikroji Marija fon Trapp 1958 m. buvo pripažinta „Metų Mama“.

Po Naujametinės premjeros Vilniuje, 2013 m. kovo mėnesį miuziklas „Muzikos garsai“ bus parodytas:

Kovo 7 d. – Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje

Kovo 9 d. – Kaune, „Žalgirio“ arenoje

Kovo 16 d. – Šiauliuose, „Šiaulių arenoje“

Kovo 17 d. – Panevėžyje, „Cido“ arenoje



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių