Lietuvoje - suomių roko scenos pasididžiavimas “Rubik”

Viena daugiausiai vilčių Suomijos muzikos ekporte teikianti grupė “Rubik” šį savaitgalį šalyje surengs du koncertus. Su “Radiohead” ir “Sigur Ros” lygiuojamas kolektyvas gegužės 8 d. Klaipėdos klube „Roxy“ ir 9 d. Vilniaus pabo “Artistai” kiemelyje pristatys naujausią savo albumą “Dada Bandits”. 

Nepriklausomos muzikos sceną propaguojantis renginių ciklas “Klaipėda Goes Indie” šį kartą surengs paskutinį pavasario pasirodymą ir atsisveikins iki kito karto. Ankstesnių renginių lankytojai susipažino su Italijos pogrindžio postrokeriais “Greenhouse Effect” bei Europos klubuose minias gerbėjų sutraukusiu kanadiečių duetu “Handsome Furs”. 

Trečiajame ciklo koncerte savo programą pristatysiančius “Rubik” būtų galima pavadinti Suomijos nepriklausomos muzikinės scenos viltimi -  kritikai šią grupę vertina kaip galinčią padaryti įspūdį net visko regėjusiai užsienio rinkai. 

Šešis narius vienijančio kolektyvo muzika ypatinga ne tik dėl savo nesuomiško skambesio, bet ir dėl gausios instrumentuotės: be įprastinių gitarų bei būgnų čia dalyvauja ir keletas sintezatorių, trombonas bei klarnetas. Tokia sudėtis pagardinta angliškai tekstais įgauna visiškai kitokį tankį gyvuose pasirodymuose dėl kurių grupė itin vertinama. 

2007 m. pasirodęs debiutinis grupės albumas „Bad Conscience Patrol“ buvo išgirtas kritikų ir prilygintas „Radiohead“, „Sigur Ros“ bei „dEUS“ kūrybai. 

Balandžio pradžioje išėjo antrasis “Rubik” studijinis darbas “Dada Bandits”, kurį galima įvardinti turbūt beprotiškiausiu ir netikėčiausiu metų indie pop roko albumu. 

Uostamiestyje svečius iš Suomijos apšildys vietinis kolektyvas „King Size“, o sostinėje - grupė „Flamingo“.

 


Šiame straipsnyje: rubikRoxy

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių