Lietuvoje koncertuos „Maskvos virtuozai“

Balandžio 29 d. į Vilniaus Kongresų rūmus sugrįžta vienu geriausiu pasaulyje laikomas Rusijos valstybinis kamerinis orkestras “Maskvos virtuozai”. Kolektyvą prieš 33-ejus metus įkūrė žymus smuikininkas, dirigentas Vladimiras Spivakovas.

Gausią klausytojų auditoriją Europoje, JAV ir Azijoje surenkantis kolektyvas jau 33 sezoną džiugina žiūrovus naujomis programomis – įvairių epochų ir žanrų klasikine muzika, kurią atlieka pasaulinio lygio žvaigždės, tarptautinių konkursų laureatai, jaunieji talentai.

“Los Angeles Times” kritikai šį muzikų kolektyvą vadina šveicarišku laikrodžiu, tikslumo ir elegancijos pavyzdžiu. Tuo metu prestižinis Europos leidinys “Wiener Zeitung” apžvalginiame straipsnyje pažymi, kad orkestro intonacinis tikslumas, išraiška, aistra bei neįtikėtinai puikūs atlikimo įgūdžiai yra ilgų metų bendro ir kruopštaus darbo vaisius.  

Kamerinis orkestras “Maskvos virtuozai” per metus surengia daugiau nei 100 koncertų visame pasaulyje. Kolektyvas yra koncertavęs su pasaulinio garso žvaigždėmis Mistislavu Rostropovičiumi, Jevgenijumi Kisinu, Yehundi Menuhinu, Jelena Obrazcova, Jurijumi Bašmetu. “Maskvos virtuozai” su V.Spivakovu nuolatos kviečiami dalyvauti prestižiniuose muzikos festivaliuose Austrijoje, Škotijoje, Italijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje. Garsiajam kameriniam orkestrui lenkiasi publika nuo Niujorko iki Paryžiaus, nuo Londono iki Tokijo. Renginio rėmėjų - Vladimiro Romanovo fondo dėka kolektyvo pasirodymą išvys ir Lietuvos publika.

V.Spivakovas sako, kad pasaulyje yra daugybė kalbų, tačiau pati universaliausia iš jų – muzikos kalba. Tokia paprasta ir tuo pačiu nepasiekiama. Maestro įsitikinimu šias dvi savybes savo atliekamuose kūriniuose meistriškai pavyksta suderinti “Maskvos virtuozų” orkestrui.

 

Tarptautinių konkursų Paryžiuje, Genujoje, Londone, Monrealyje žiuri narys, Pablo de Sarasate konkurso Ispanijoje prezidentas V.Spivakovas vadovauja ne tik orkestrui “Maskvos virtuozai”, bet ir Rusijos nacionaliniam filharmonijos orkestrui. Jo batutos mostams paklūsta tokie pripažinti muzikos kolektyvai, kaip Čikagos, Londono, Budapešto, Milano teatro „La Scala“ simfoniniai orkestrai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių