Lietuvoje jau pasakojami komedijos „Vingiuotas kelio namo“ sąmojai

Šiandien Lietuvos kino teatruose įvyks oficiali laukiamiausios metų komedijos „Vingiuotas kelias namo“ premjera.

Nekantriausi Lietuvos kino gerbėjai turėjo progą pamatyti filmą jau vakar – „Radiocentro“ draugų kino vakare. Po peržiūros, Lietuvos žiūrovai gyrė filmą sakydami, kad tai sąmojinga ir žavi komedija. O kai kurie žiūrovai net pradėjo kartoti sparnuotąsias juostos frazes: „Tėti, tu man buvai kaip tikras tėvas“, „Nusiimk tuos tamsius akinius nuo saulės. Dabar naktis, o tu vairuoji“, „Niekada nebevalgysiu dešrainio nuogalių paplūdimyje“.

Vakar taip pat įvyko juostos premjera Londone, kurioje dalyvavo filmo kūrybinė grupė – režisierius Toddas Phillipsas, aktoriai Zachas Galifianakis ir Robertas Downey jaunesnysis. Pasižiūrėti šauniausią metų komediją susirinko ir nemažai britų garsenybių – režisierius Guy Ritchie ir kiti.

Premjeros metu Holivudo žvaigždė Robertas Downey jaunesnysis sakė, kad šios juostos filmavimas buvo nuostabiausia patirtis jo karjeroje. Kiek anksčiau jis yra sakęs, kad Toddas Phillipsas yra geriausias visų laikų režisierius ir jis norėtų dirbti kartu su juo bei Zachu Galifianakiu iki pat savo karjeros pabaigos.

Zachas Galifianakis premjeros metu laidė sąmojus. Iš pradžių aktorius apsimetė, kad nežino kokio čia filmo premjera, o vėliau vis dėl to ryžosi atskleisti tiesą – apie ką iš tiesų pasakojama šioje juostoje: „Žmonėms patinka „žolytė“ – apie tai ir yra šis filmas. Na, gal šis filmas yra ne tik apie „žolytę“, žiūrovai išvys ir nemažai jautrių scenų“, – nusišypsojo Zachas Galifianakis.

Rimtas solidus architektas Piteris (Robertas Downey jaunesnysis) netrukus taps tėvu. Piteris nori nukeliauti į Los Andželą pas mylimą žmoną Kristiną, kad gimdymo akimirką būtų šalia, bet jo kelyje pasimaišo apie žvaigždės karjerą svajojantis keistuolis aktorius Itanas (Zachas Galifianakis), kuris įkalba Piterį drauge leistis į kelionę automobiliu. Su jais keliauja ir nenuspėjamo elgesio šuo.

Du skirtingų charakterių, niekaip nesuderinami vyrai kartu ryžtąsi įveikti vingiuotą kelią į Los Andželą – vienas iš jų skuba pas žmoną, kitas – skuba tapti Holivudo žvaigžde.

Beprotiški nuotykiai prasideda, kai Itanas telefonu pasiteirauja Piterio žmonos, kuria kryptimi jiems važiuoti, o vėliau nusprendžia valandėlę nusnūsti prie vairo...

Ar Piteriui pavyks laiku suspėti pas gimdančią žmoną? O gal visa ši istorija baigsis tragiškai?


Šiame straipsnyje: Vingiuotas kelio namo

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių