Lietuvius šildys žymiausias Afrikos cirkas „Mama Afrika“

Vasario 18 - 22 dienomis, palydint kalendorinę žiemą, Lietuvos žiūrovus sušildys energingais ritmais alsuojantis žymiausias Afrikos cirkas „Mama Afrika“.

Turo po Europą metu Lietuvą aplankys ne tik Afrikos šokiai, dainos, kostiumai, akrobatai, bet ir ne vienas pasaulio rekordas. Afrikos pasididžiavimu laikomas „Mama Afrika“ jau sulaukė ir legendinio „Cirque du soleil“ pripažinimo.

„Mama Afrika“ didžiuojasi tuo, jog tuzinas šio cirko artistų jau dalyvauja legendinio „Cirque du Soleil“ pasirodymuose. Lietuvoje afrikiečiai pristatys naujausią programą, kurioje Afrikos genčių tradicijos persipina su neįtikėtinais triukais bei pasaulio rekordais.

Vienas jų - mažiausias pasaulio vienaratis ir jį įvaldęs meistras Yonnas iš Etiopijos. Mažiausio vienaračio rato diametras - vos 3,5 cm. Afrikos Peteriu Rosendhaliu vadinamas Yonnas užima pirmąsias BMX dviračių lenktynių pasaulio čempionato pozicijas, o scenoje jis lengvai ir smagiai šokinėja, laipioja ir juda įvairaus dydžio vienaračiais, atlikdamas sudėtingus triukus.

Lietuvoje pirmą kartą „Mama Afrika“ istorijoje bus parodytas numeris ant lyno, kurį arenų palubėse atliks grakšti atlikėja iš Tanzanijos.

Akrobatais garsėjantis afrikiečių cirkas pristatys „Ramadhani Brolius“ iš Tanzanijos. Šie akrobatai - bene geriausiai pasaulyje išlavinę balansavimo techniką ir atsvaros jėgas. Nemažiau stulbinantis ir „Ikaro žaidimų“ pasirodymas, kurio metu artistai balansuoja ne tik daiktais, bet ir žongliruoja vieni kitais - sukdami vieni kitus aplink kojomis, atlikdami kūlversčius ir greitus sukinius.

Cirke taip pat pasirodys ir vienas lanksčiausių žmonių žemėje - Lazaro Gitu ir jo partneris Hassan iš Kenijos. Žiūrovai visuomet praranda žada, kai scenoje pasirodo „žmogus be kaulų“ iš Etiopijos. Iš ten pat kilusi ir dėmesį prikaustanti žavi mergina su 100 lankų. Cirke - ir afrikietiškasis Rola-Rola numeris, kurio metu atlikėjas balansuoja ant lentutės, padėtos ant skridinio, taip parodydamas nepaprastus akrobatinius sugebėjimus.

Originaliame „Mama Afrika“ cirke susirinko 40 pačių talentingiausių artistų iš įvairių Afrikos kampelių: Tanzanijos, Etiopijos, Kenijos, Sudano, Egipto ir Pietų Afrikos Respublikos. Kiekvienas cirko atlikėjas, šokėjas ar dainininkas yra mokomas cirko vadovo Vinston Ruddle įkurtame cirko meno koledže Tanzanijoje ir įvaldo ypač aukštą atlikimo kokybę: nepaprastą darną, estetišką akrobatiką, stiprų balsą ir nutrūktgalvišką artistiškumą.

 Pasirodymai vyks:

Vasario 18 d., Šiauliuose, Šiaulių arenoje;

Vasario 19 d., Panevėžyje, „Cido“ arenoje;

Vasario 20 d., Kaune, Sporto Halėje;

Vasario 21 d., Vilniuje, „Siemens“ arenoje;

Vasario 22 d., Klaipėdoje, Žvejų rūmuose.

Bilietus į renginį platina „Tiketa“.


Šiame straipsnyje: Mama AfrikaAfrikos cirkascirkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių