Lietuvių muzikos magija

Garsiausi ir gražiausi lietuvių kompozitorių kūriniai skambės dainininkės Nomedos Kazlauskaitės-Kazlaus (sopranas), saksofonininko Kęstučio Vaiginio ir pianisto Lino Dužinsko koncerte „Lietuvių muzikos magija“.

Vokalinėje programoje - beveik 30-ties kompozitorių muzika, pradedant J.Naujaliu ir M.K.Čiurlioniu ir baigiant Z.Bružaite, R.Šerkšnyte, visais šiuolaikiniais „topais“ bei fortepijoniniais intarpais. Atlikėjai ruošiasi pateikti naują kai kurių lietuvių klasikų kūrinių interpretaciją, kai kartu su soliste improvizuos saksofonininkas.

„Dainavimas man - gyvenimo eliksyras. Mėgaujuosi savo kaip atlikėjos misija - būti tarpininke tarp kompozitoriaus ir klausytojo“, - sakė sodraus balso ir ryškių vaidmenų didžiosiose Europos scenose atlikėja N.Kazlauskaitė-Kazlaus. Šiandien ji gali didžiuotis ne tik tarptautiniu pripažinimu, įvairių konkursų nugalėtojos laurais, Lietuvos kultūros ministerijos skirta Jaunojo kūrėjo premija, išleista kompaktine plokštele, bet ir publikos bei koncertų organizatorių dėmesiu, kurio žinanti savo vertę solistė sugeba išsireikalauti.

Dainininkės nuomone, „visada privalai būti geros ir fizinės, ir dvasinės formos. Vienokių pastangų reikalauja dvasinis tobulėjimas, kitokių - fizinis“. Dabar ji tvirtino jaučianti didžiulę dvasinę brandą, paūgėjimą. Mano, taip yra todėl, kad bendrauja su išskirtinėmis asmenybėmis. Tai stimuliuoja tas jos savybes, kurias galbūt atrastų tik po daugelio metų. Kas kita - fizinės formos palaikymas. Ji plaukioja, bėgioja, mėgstu daug vaikščioti. Dainininkei tai savotiškas trenažas. Juk dainavimas - labai didelis fizinis krūvis.

Linas Dužinskas yra nuolatinis N.Kazlauskaitės-Kazlaus koncertmeisteris. Pernai jie surengė lietuviškos muzikos koncertą Romoje, Linas padėjo paruošti programą Nomedos solinei kompaktinei plokštelei. Kaip koncertmeisteris jis dalyvavo daugelyje tarptautinių konkursų Europoje.

Su Nomeda ir Linu pirmą kartą kartu muzikuosiantis Kęstutis Vaiginis - meistriškas ir brandus jaunosios kartos džiazo atlikėjas - saksofonininkas, kompozitorius, grupių lyderis. Sopraniniu ir tenoriniu saksofonu grojančio muzikanto atlikimas išsiskiria skaidriu skambesiu, lyriškumu ir emocionalumu.

Koncertas „Lietuvių muzikos magija“, kurį atlikėjai dedikuoja Lietuvos 1000-mečiui,  - lapkričio 13 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai - po 15, 20, 30 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių