Lietuvių literatūros sklaidai Frankfurto knygų mugėje – 69 tūkst. litų

Kultūros ministerija skyrė 69 tūkst. litų dalinį finansavimą lietuvių literatūros ir leidybos sklaidai Frankfurto knygų mugėje ir specialistų renginiuose.

Šis Lietuvos leidėjų asociacijos projektas buvo vienas iš trijų, kuriems skirtas dalinis finansavimas, skelbia ministerija. Kitiems dviem lietuvių literatūros sklaidos projektams skirta mažiau lėšų.

Tarptautinių kultūros programų centro projektui „Lietuvių literatūros rinktinės „Socialinis kismas„ parengimas ir leidyba“ atiteks 8 tūkst. litų, o Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos projektui „Trys keliaujančios knygų mugės „Lietuviško žodžio akiračiai" – beveik 12 tūkst. litų.

Lietuvių literatūros sklaidos projektų dalinio finansavimo iš valstybės biudžeto lėšų konkursui buvo pateikti dar du projektai, kuriems finansavimas neskirtas.

Tai Lietuvos dailės muziejaus projektas „Kultūros vakarai su knyga “Maironis ir Palanga: poetiniai vaizdiniai„ bei bendrovės „Dominicus Lituanus„ sumanymas leisti skaitmeninę interaktyvią Vytauto V.Landsbergio knygą „Varlė bunkeryje“ anglų ir švedų kalbomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių