Lietuvių filmui – Sidabrinis Kairo festivalio prizas

Režisierės Giedrės Beinoriūtės filmas "Balkonas" apdovanotas tarptautiniame Kairo filmų vaikams festivalyje.

2008 m. Lietuvos žiūrovams pristatytas filmas apdovanotas Sidabriniu Kairo prizu trumpametražių filmų kategorijoje. Apdovanojimą iš festivalio režisierei parvežė animatorius Ilja Bereznickas, festivalyje dalyvavęs kaip animacinių ir TV filmų vertinimo žiuri pirmininkas.

Prizo paantraštėje rašoma: "Lietuvių režisierė sugrąžina mus į 1980-ųjų Rytų Europos realybę. Žiūrovai gali pamiršti niūrią aplinką, kartu išgyvendami viską užgožiančius berniuko ir mergaitės bei jų šeimų tarpusavio santykius."

Tarptautinis Kairo filmų vaikams festivalis rengiamas 20-tą kartą. Festivalio tikslas – remti ir skatinti aukštos meninės vertės filmus ir TV laidas, kuriuose nagrinėjamos vaikų ir jaunimo problemos ir siekiama suderinti edukacinę bei pramoginę funkcijas. Festivalyje varžosi filmai iš viso pasaulio šiose kategorijose: pilnametražių ir trumpametražių vaidybinių, dokumentinių ir edukacinių, animacinių bei TV filmų ir laidų.

Filmas "Balkonas" Lietuvos kino ir televizijos kino apdovanojimuose "Sidabrinė gervė 2009" pripažintas "Geriausiu metų trumpametražiu filmu". Lietuvos kino platintojų apdovanojimuose "Kino juosta 2008" "Balkonas" pelnė "Metų lietuviško filmo" titulą. "Pravda 2008" apdovanojimuose geriausia naujoke kine pripažinta "Balkono" jaunoji aktorė Elzbieta Degutytė.


Šiame straipsnyje: Giedrė Beinoriūtėkinasfilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių