Lietuviškos pasakos, parašytos Amerikoje

JAV gyvenanti lietuvių kilmės autorė Lidija Montė rytoj Klaipėdos apskrities viešojoje Ievos Simonaitytės bibliotekoje pristatys dvi savo pirmąsias knygas vaikams, kurias išleido uostamiesčio „Eglės“ leidykla.

L.Montė pasakas pradėjo rašyti visai neseniai. Anksčiau ji jų neužrašinėjo, tiesiog prasimanydavo istorijas ir pasakodavo savo anūkams. Dešimt metų gyvenanti Jungtinėse Amerikos Valstijose, nutarė išleisti savo pasakas gimtojoje šalyje gimtąja kalba. Pristatoma knygelė „Nuostabūs Magio nuotykiai“ yra pirmoji, numatoma jų išleisti visą seriją.

Autorė mano, kad tikėjimas stebuklu ir gėriu praskaidrina kiekvieno žmogaus, ypač vaiko gyvenimą, padeda įveikti visus sunkumus ir negandas. Tokiu tikėjimu pagrįstos ir pasakos apie berniuką Magį. „Nuostabūs Magio nuotykiai“ - tai fantastikos elementų kupinos aštraus siužeto pasakos vyresnio amžiaus vaikams.

Antroji pristatoma L.Montė's knyga „Peliukas Liukas ir nykštukas Olius“ skirta jaunesnio amžiaus vaikams. Tai istorijos apie tris mažylius, namuose auginančius gyvūnėlius, tarp kurių atsirado tokių sutvėrimų, kurie gyvenimą nudažė fantazijos ir romantikos spalvomis.

Dviejų naujų knygų vaikams sutiktuvėse dalyvaus jų autorė, specialiai atskridusi iš JAV, ir leidėjas Antanas Stanevičius. Ištraukas iš knygų skaitys Rasmina Genutytė ir Kristina Saveljeva.

Uostamiesčio moksleiviai su savo mokytojais ir tėveliais laukiami šių naujų knygų vaikams sutiktuvėse spalio 20 d., antradienį, 10.30 val. I.Simonaitytės bibliotekos renginių salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių