Lietuviai ir latviai kartu kurs filmą apie žiemgalius

Lietuviai kartu su latviais ketina kurti filmą apie baltų gentį žiemgalius ir jų kunigaikštį Nameisį, pirmadienį pranešė Latvijos režisierius Aigaras Grauba.

Planuojama, kad filme „Nameisio žiedas“ vaidins lietuvių ir latvių aktoriai. Filmą ketinama pradėti kurti kitąmet ir baigti iki 2018 metų, kada Latvija minės valstybingumo šimtmetį.

„Sukursime savo istoriją filmui. Svarbiausia tema bus vienybė. Tuo metu Latvijoje gyvenusios gentys ir jų vadovai nesugebėjo susitarti tarpusavyje. Tai viena iš priežasčių, kodėl kryžiuočiams pavyko įsitvirtinti. Tai klausimas, susijęs su vienybe ir stipriais lyderiais, turinčiais vienybės viziją“, - naujienų agentūrai BNS sakė A.Gauba.

Kauno kino studijos direktorius Edvinas Bindokas pirmadienį sakė, kad susitarimas su latviais kol kas nepasirašytas, bet dėl bendradarbiavimo sutarta žodžiu.

Kunigaikštis Nameisis 1279-1281 metais vadovavo žiemgalių sukilimui, prasidėjusiam po Livonijos ordino kariuomenės pralaimėjimo lietuviams Ašeradės mūšyje. Kunigaikštis Nameisis buvo remiamas lietuvių, pripažino Lietuvos didžiojo kunigaikščio Traidenio valdžią. Livonijos ordinui nuslopinus žiemgalių sukilimą, jis pasitraukė į Lietuvą, rašoma Visuotinėje lietuvių enciklopedijoje. Eiliuotoje Livonijos kronikoje jis buvo vadinamas karaliumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
5 metus kurs filmą? Neperilgai?

Inga Baranauskienė

Inga Baranauskienė portretas
Na, va - latviai pastatė istorinį filmą apie 1940-uosius, paskui - apie savo nepriklausomybės kova, dabar štai viduramžių imasi. Jeigu įtikintumėm braliukus, kad Vytautas - beveik latvis, nes Birutė iš Kuršo, tai žiūrėk dar ir apie Žalgirio mūšį filmą pastatytų. O jei rimtai, tai mūsų nacionaliniam kinematografui turėtų būti GĖDA!

Aš portretas
Čiubakai:Geriau 5 negu nė vieno.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių