Lietuviai „Eurovizijoje“ pasirodys palankesniu laiku II pusfinalyje

Šiemet Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ dalyvaus šio tarptautinio dainų konkurso antrojo pusfinalio gegužės 24 dieną antrojoje dalyje.

Tame pačiame pusfinalyje nebus nuolat aukštus balus lietuviams duodančių Latvijos bei Airijos. Tačiau bus galima tikėtis Gruzijos ir Norvegijos, galbūt Ukrainos, Estijos ir Baltarusijos balsų.

Be to, už Lietuvą turės galimybę balsuoti ir Didžioji Britanija, paprastai irgi negailinti nemenkų balų mūsų šaliai.

Galutinis burtų traukimas – kovo viduryje

Trečiadienio vakarą Azerbaidžano sostinėje Baku, kur šių metų gegužę vyks 57-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas, ištraukti burtai, kokiame iš dviejų pusfinalių pasirodys jame dalyvaujančios šalys.

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad antrajame pusfinalyje, kuris įvyks ketvirtadienį, gegužės 24 dieną, be Lietuvos dar dalyvaus Serbija, Nyderlandai, Portugalija, Makedonija, Baltarusija, Malta, Ukraina, Armėnija, Bulgarija, Švedija, Gruzija, Slovėnija, Estija, Turkija, Slovėnija, Kroatija, Norvegija bei Bosnija ir Hercegovina.

Pirmajame pusfinalyje gegužės 22 dieną, antradienį, dainuos Juodkalnijos, Islandijos, Rumunijos, Albanijos, Belgijos, Latvijos, Šveicarijos, Suomijos, Graikijos, Moldovos, Kipro, Austrijos, Danijos, Rusijos, San Marino, Izraelio, Airijos ir Vengrijos dainininkai.

Be to, burtai lėmė, kad lietuviai dainuos antrojo pusfinalio antrojoje dalyje, tai yra arčiau koncerto pabaigos. Paprastai laikoma, kad dalyvavimas arčiau pusfinalio pabaigos gali lemti sėkmingesnį pasirodymą ir patekimą į finalą.

Galutinis pasirodymo numerių burtų traukimas vyks kovo viduryje per Baku rengiamą „Eurovizijos“ valstybių delegacijų vadovų susitikimą. Iki jo bus jau išrinktos ir paskelbtos visos konkurse pasirodysiančios dainos. Dabar – pats nacionalinių atrankų įkarštis.

Iš viso dalyvaus 43 valstybės

Iš viso šiųmetėje „Eurovizijoje“ pasirodys 43 valstybių atstovai.

Pirmajame pusfinalyje dalyvaus 18 valstybių, antrajame - 19. Iš kiekvieno pusfinalio po 10 dainininkų, surinkusių daugiausiai žiūrovų ir nacionalinių žiuri balsų, pateks į konkurso finalą, kuris įvyks gegužės 26 dieną, šeštadienį.

Šį trečiadienį taip pat paaiškėjo, kuriame pusfinalyje balsuos automatiškai finale dalyvaujančios šalys. Tai šiemetinio konkurso organizatorius Azerbaidžanas bei dar penkios vadinamosios nuolatinės „Eurovizijos“ narės - Didžioji Britanija, Prancūzija, Ispanija, Vokietija bei Italija.

Už dainuojančius antrajame pusfinalyje be 19-os jame dalyvaujančių valstybių, taigi - ir Lietuvos, taip pat turės galimybę balsuoti Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Vokietijos, o pirmojo pusfinalio metu dar galės balsuoti Azerbaidžano, Italijos ir Ispanijos žiūrovai bei nacionalinės komisijos.

Diuseldorfas simbolinį raktą perdavė Baku

Burtų traukimo ceremoniją trečiadienį stebėjo „Eurovizijos“ dainų konkurso vykdantysis prodiuseris Jon Ola Sandas.

Prieš traukiant burtus Baku „Buta Palace“ rūmuose surengta simbolinio rakto perdavimo ceremonija. Jį Baku vadovui perdavė pernykščio „Eurovizijos“ konkurso šeimininkas – Vokietijos Diuseldorfo miesto burmistras.

Ceremonijos metu pristatytas ir Baku rengiamo konkurso logotipas – stilizuotas liepsnojančios gėlės žiedas, bei šūkis „Light your fire!“ - „Uždek savo ugnį!“.

Koncerte „Buta Palace“ dalyvavo 2004 metais „Eurovizijos nugalėtoja ukrainietė Ruslana, taip pat 2009 metų nugalėtojas norvegas Alexanderis Rybakas, 2010 metais nugalėjusi vokietė Lena Landrut-Mayer, taip pat pernai Diuseldorfe triumfavęs Azerbaidžano duetas Ellas ir Nikki.

Jau oficialiai paskelbta, kur šiemet vyks visi „Eurovizijos“ koncertai. Iš trijų galimų vietų pasirinkta Kaspijos jūros pakrantėje šiuo metu dar tebestatoma nauja „Crystall Hall“ arena, talpinanti apie 16-20 tūkst. žiūrovų.

Daina paaiškės kovą

Lietuvos daina ir atlikėjas, vyksiantis šiemet į „Euroviziją“ Baku, paaiškės per nacionalinę atranką, kuri prasidės vasario 4 dieną. Finalas numatytas kovo 3-ąją. Atrankoje dalyvaus 47 dainos.

Pernai Diuseldorfe vykusiame 56-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuvai atstovavo Evelina Sašenko su daina „C'est ma vie“. Ji buvo atlikta pirmajame pusfinalyje ir surinko pakankamai balsų, kad patektų į finalą. E.Sašenko daina finale užėmė 19 vietą.

„Eurovizijos“ dainų konkursai kasmet rengiami nuo 1956-ųjų. Lietuva juose su pertraukomis dalyvauja nuo 1994 metų. Iki šiol aukščiausia Lietuvos atstovų užimta vieta yra 6.

Konkursas šiemet rengiamas Azerbaidžane, nes pernai Diuseldorfe laimėjo šios šalies atstovai Ellas ir Nikki, atlikę dainą „Running Scared“.


Šiame straipsnyje: Eurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

daina

daina portretas
Is estu balai! Nejuokinkit:)

taip pat

taip pat portretas
is baltarusiu taip pat nei vieno balo

Nepravda

Nepravda portretas
Argi toks turi būti straipsniuko pavadinimas. Arčiau teisybės būtų: "Lietuviai "Eurovizijoje" eilinį kartą apsijuoks palankesniu laiku II pusfinalyuje".
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių