Lietuvės ir ispano duetas kviečia švęsti kartu Klaipėdoje ir Vilniuje

Klaipėdiečiai turi galimybę pirmieji išgirsti po dvejų metų pertraukos į Lietuvos sceną sugrįžusią, daugiausia užsienyje dainuojančią operos solistę Nomedą Kazlaus (sopranas). Ir ne vieną, o su dažnu scenos partneriu – ispanų tenoru Oscaru Marinu.

Žymūs operos solistai su pianistu Linu Dužinsku parengė nuotaikingą ir žaismingą Naujųjų metų sutikimo programą „Pakelkim mes taurę linksmybių!“, kurią gruodžio 16 d. 17 val. pirmiausia atliks Klaipėdos muzikiniame teatre. Koncertą ves šio teatro solistas Mindaugas Rojus.

Šventinėje programoje skambės garsiausi, publikos mėgstamiausi kūriniai – dainos, arijos, duetai iš operų, operečių, miuziklų ir sarsuelų (ispaniškų operečių).

 „Taip pat klausytojų laukia muzikinės staigmenos, – intrigavo viena ryškiausių Lietuvos operos dainininkių N.Kazlaus, be kita ko, šventinėje programoje ketinanti atlikti vieną iš Andrea Bocelli ir Sarah Brightman dainų. – O po koncerto kviečiame visus nesiskirstyti, pasivaišinti šampanu ir pabendrauti su mumis...“

Abu svečiai – pelnę tarptautinį pripažinimą, daug kartu koncertavę su operos legenda Montserrat Caballe, nuolat kviečiami dainuoti garsiausiose Europos koncertų salėse bei festivaliuose.

N.Kazlaus „Klaipėdos“ dienraščiui sakė, kad nekantriai laukia susitikimo su uostamiesčio publika, kuriai su didžiuliu pasisekimu jiedu su O.Marinu jau yra dainavę 2009-aisiais.

Tuomet „Muzikos barai“ rašė, kad „tokio koncerto Klaipėdoje nėra buvę; solistai visiškai nuginklavo publiką, kuri, neatsispyrusi poros talentui, žavesiui ir šilumai, keletą arijų klausėsi atsistojusi ir negailėjo nuoširdžių plojimų bei gėlių. Tikriausiai, kitaip ir būti negalėjo. Ir ne tik dėl talento, meistrystės, bet ir dėl artistų dosnumo. N.Kazlaus ir O.Marinas žavėjo ne tik meistrišku sugebėjimu vieno vakaro metu aprėpti be galo platų ir žanrų, ir stilių, ir balso diapazono prasme repertuarą. Ne mažiau publiką žavėjo artistų sugebėjimas nebijoti atverti širdį – rodyti emocijas ne tik atliekant kūrinį, bet ir bendraujant tarpusavyje, su dirigentu, orkestru ir publika“.

Vilnietė vokalo žvaigždė vaikystėje Klaipėdoje pas močiutę praleisdavo visas vasaras. Jos mama gimusi uostamiestyje. „Gerai pažįstu šį miestą, senamiestį, turiu savo mėgstamą kavinę prie Danės upės. Pripildytas jodo jūros klimatas labai sveika balsui, todėl norėčiau dažniau apsilankyti pajūryje. Visada mielai dainuoju Klaipėdoje, jausdama didelius sentimentus šiam gražiam miestui“, – kalbėjo N.Kazlaus, ruošdamasi naujametiniam koncertui.

N.Kazlaus ir O.Marino šventinė programa „Pakelkim mes taurę linksmybių!“ skambės ir sostinėje – gruodžio 30-ąją Vilniaus miesto rotušėje ir gruodžio 31-ąją Lietuvos mokslų akademijos salėje. Abu koncertus ves aktorius Andrius Bialobževskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
O kodel Nomeda Kazlaus? Turetu buti Nomedaus Kazlaus...

motas

motas portretas
Lietuvos patriote.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių