L.Geniušas Lietuvos klausytojams atvežė naują programą

Vienas perspektyviausių jaunųjų pianistų Europoje Lukas Geniušas šią savaitę Lietuvoje rengia du rečitalius. 

Pernai tarptautiniame Chopino pianistų konkurse Varšuvoje laimėjęs sidabro medalį, į Vilnių L. Geniušas atvyko su nauja programa – Sergejaus Rachmaninovo preliudais.

Antrajame fortepijono festivalyje prieš Naujuosius dar grojęs Fryderyko Chopino muziką, šįkart L. Geniušas į Vilnių atvyko su S. Rachmaninovo kūriniais. 24 preliudus, kurių atlikimas trunka daugiau nei valandą, pasak pianisto, išsirinko pats. L. Geniušas jau anksčiau yra grojęs keturis iš penkių S. Rachmaninovo koncertų, daug jo kitos muzikos. 

„Bet kokiam pianistui S. Rachmaninovas yra vienas iš pačių šilčiausių, artimiausių, maloniausiai grojamų kompozitorių, poetų, fortepijono kompozitorių“, – teigė L. Geniušas. 

Pirmasis rečitalis – jau antradienį, Kauno filharmonijoje, ketvirtadienį – Vilniuje, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje. 

Užaugęs ir studijuojantis Maskvoje atlikėjas per repeticijas dar įdėmiai klausosi paskutinių tėvo, pianisto Petro Geniušo pastabų. 

„Kiekvienas pianistas save gerbiantis tą raktelį bando atrasti pats ir sukurti naują interpretaciją. Čia yra mūsų tikslas“, – kalbėjo L.Geniušas. 

S. Rachmaninovo preliudai vertinami kaip ypač sudėtinga programa. L. Geniušas šio kompozitoriaus muziką po penkių dienų gros Sankt Peterburge, vėliau laukia koncertai Italijoje. 

Pats atlikėjas sako, kad S. Rachmaninovo preliudus galutinai subrandins tik po pusės metų – tiek trunka smulkiausių niuansų gludinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
Saunuolis, eisim paklausyti. Sekmes. Tai tikrai sunkus darbas - buti geru pianistu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių