Lėšas skulptūrai surinko Jurbarko bendruomenė

Jurbarko savivaldos 400 metų sukaktį vainikavo skulptūros, kuriai lėšas surinko miesto bendruomenė, atidengimas.

Prieš 400 metų Lenkijos karalius ir Lietuvos Didysis kunigaikštis Zigmantas Vaza Jurbarkui suteikė savivaldą – Magdeburgo teisę.

Pagal ją jurbarkiškiai turgavietėje privalėjo pastatyti Rotušę, aplink ją įkurti krautuves, laikyti keltą per Nemuną, rengti keturias muges, o vieną dieną savaitėje – turgų. Tai skatino miestą augti ir plėstis, praneša LTV „Panorama“.

Šį jubiliejų miestas nutarė įamžinti – savivaldybės aikštėje pastatyti paminklą. Surengus konkursą paaiškėjo, kad daugiausiai simpatijų pelnė skulptoriaus Eriko Daugelio idėja.

„Dalyvavo 5 skulptoriai. Buvo sudaryta komisija, kuri nusprendė, kad būtent E. Daugelio skulptūra labiausiai atitinka mūsų lūkesčius, viltis“, – teigė Jurbarko rajono meras Ričardas Juška.

„Buvo, žinoma, ir pesimistų, ir panašiai, bet savivaldybėje to džiaugsmo mažai, visi čia mes blogiečiai. Bet čia toks išbadymas – parodyti, kad galima apsieiti ir be biudžetinių pinigų. Žmonės patys sudėjo tuos pinigus“, – kalbėjo Jurbarko rajono vicemeras Jonas Bučinskas.

„Angelo, skelbiančio žinią Jurbarkui apie Magdeburgo teisę“ skulptūros autoriaus dukra pasakoja, kad įgyvendinant bronzinio skrendančio angelo sumanymą viskas buvo apgalvota.

„Geriausiai skulptūra žiūrisi dvigubai didesnė negu natūralaus dydžio ir truputėlį pakelta. Pakėlus ją aukščiau, jau būtų per aukštai apžvelgti ją ir pasižiūrėti“, – aiškino skulptūros autoriaus dukra Laura Pavasarienė.

Trijų dalių paminklo pastatymas kainavo kelis šimtus tūkstančių litų.


Šiame straipsnyje: skulptūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių