Lenkijoje savo skaitytojus lanko Lietuvos rašytojai

Šiuo metu Lenkijoje lankosi Lietuvos rašytojų, literatūros kritikų ir vertėjų delegacija. Vakar Varšuvos literatūros namuose įvyko lietuvių literatūros vakaras. Gausiai susirinkusiems klausytojams, tarp kurių buvo lenkų rašytojai, poetai, literatūros kritikai, vertėjai, akademinis jaunimas, žiniasklaidos atstovai, savo kūrybą lietuviškai skaitė Gintaras Bleizgys, Herkus Kunčius ir Kornelijus Platelis, na o vertimus į lenkų kalbą – lietuvių autorių kūrybos vertėjai Zuzanna Mrozikowa ir Adam Pomorski.

Šiandien lietuvių rašytojai dalyvavo Lenkijos PEN centro organizuotoje apskritojo stalo diskusijoje. Susirinkusius pasveikino Lenkijos ir Lietuvos Pen centrų prezidentai, įžanginį pranešimą skaitė Laimantas Jonušys. Prie apskritojo stalo buvo diskutuojama apie lietuvių ir lenkų literatūros aktualijas, autorinių sutarčių Lietuvoje ir Lenkijoje problemas, kalbėta ir lietuvių literatūros vertimo dirbtuvių suorganizavimo Lenkijoje tema bei apie ekonominės krizės įtaką kultūrai bei kultūros krizę Europoje.

Vizito Varšuvoje metu Lietuvos rašytojų delegacija taip pat susitiko su žurnalo „Literatura na świecie“ redaktoriumi Piotru Sommeriu, su kuriuo ne tik kalbėjo apie neseniai jo redaguojamame žurnale išspausdintą lietuvių rašytojų kūrybą, bet ir aptarė tolesnius planus, susijusius su lietuvių literatūros sklaidos projektais Lenkijoje.

Trečiadienį lietuvių rašytojų delegacija lankysis Adomo Mickevičiaus literatūros muziejuje ir susitiks su jo direktoriumi Jaroslaw Klejnocki. Vizito programoje taip pat numatyti susitikimai su lenkų rašytojais, literatūros kritikais ir leidėjais, lietuvių bendruomenės ir akademinio pasaulio atstovais. Lietuvių rašytojai taip pat lankysis Lenkijos radijuje.

Krokuvoje lietuvių rašytojai dalyvaus Konrado literatūros festivalio renginiuose, Krokuvos knygų mugėje bei konferencijoje „Kūrybingi miestai ir regionai: iššūkiai literatūros miestų bendradarbiavimui“. Garbė atidaryti konferenciją, į kurią atvyksta UNESCO literatūros miestų, miestų, ketinančių tapti UNESCO literatūros miestais, Word Alliance, vienijančio didžiausius pasaulyje literatūros festivalius, atstovai, Europos literatūros festivalių direktoriai, šiais metais yra suteikta Lenkijos ir Lietuvos PEN centrų prezidentams Adam Pomorski ir Herkui Kunčiui. Krokuvoje Lietuvos rašytojų delegacija taip pat susitiks su Lietuvos Respublikos garbės konsulu Jan Widacki.


Šiame straipsnyje: literatūraLenkijarašytojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių