Lenkijoje pirmąkart sutuoktos dvi moterys

Lenkijoje pirmąkart šalyje oficialiai sutuokta tos pačios lyties asmenų pora, pirmadienį pranešė dienraštis "Gazeta Wyborcza".

Ši ceremonija įvyko centrinėje Lenkijoje esančiame Želiazova Volios kaime, kuris yra garsaus kompozitoriaus Fryderyko Chopino tėviškė. Per ją susituokė daugelį metų nevyriausybinėse organizacijose dirbusi 36 metų lesbietė Greta ir 37 metų Ania - save moterimi laikantis biologinis vyras, turintis gerai apmokamą inžinieriaus darbą, rašo dienraštis.

Pagal Lenkijos įstatymus jos laikomos skirtingos lyties asmenų pora, o per santuokos ceremoniją Ania davė priesaiką kaip būsimas vyras.

Kaip nurodė "Gazeta Wyborcza", Greta ir Ania yra Lenkijos seksualinių mažumų judėjimo aktyvistės. Ania oficialiai laikoma vyru, tačiau savo statuso keisti neketina.

Jos abi nusprendė sumainyti žiedus prieš metus.

Paklaustos, kodėl ryžosi šiam žingsniui, jos abi atsakė: "Aišku, kad sutvirtintume meilę! Tačiau taip pat buvo viliojantis troškimas surengti netipiškas vestuves; parodyti, kad esame kitokio ir to nesigėdijame... Iškilminga ceremonija mums tapo transseksualų išdidumo išraiška."


Šiame straipsnyje: Lenkijamoterys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių