Lenkijoje bus pristatomas alytiškių spektaklis ir džiazo vakarų skonis

Alytaus miesto teatro delegacija lankėsi Augustave (Lenkija). Mieste, kurį 1557 metais įkūrė ir savo vardu pavadino karalius Žygimantas Augustas II (Sigismundus Augustus II), bus rodomas alytiškių sukurtas spektaklis „Barbora Radvilaitė“. „Augustow. Kocham to miasto“ leidinyje jau pristatoma džiazo fotoparoda iš Alytaus. Zenono Šilinsko sustabdytas akimirkas iš mūsų miesto džiazo klubo vakarų išvys tarptautinio džiazo festivalio „Susitikimai su Louis Amstrongu“ dalyviai.

L. Amstrongo festivalyje laukiami Alytaus džiazmenai

Liepos 9-10 dienomis, šeštosios džiazo šventės Augustave rengėjai norėtų išgirsti ir alytiškių muzikos kolektyvą. Pasirodymus Louis Amstrongo vardo festivalyje taip pat numato „Polish-Swedish Connection“, „Warsaw Snipers“ ir kiti tradicinio džiazo atlikėjai, kurie muzikuos ne tik gatvėse, salėse, bet ir teminiame garlaivyje „Reisas į Naująjį Orleaną“.

Alytiškių delegaciją Augustave sutiko miesto burmistro pavaduotojas Tomasz Spiczko ir „Augustowskie Placówki Kultury” („Augustavo kultūros aikštelių“) centro direktorė Anna Bożena Jastrzębska. Centro (jungiančio miesto kultūros namus, viešąją biblioteką ir muziejų), atstovai Augustave rengia Alytaus miesto teatro gastroles. Jų metu bus parodytas režisieriaus Arvydo Kinderio spektaklis „Barbora Radvilaitė“.

Alytiškių spektaklis - Augustavo turizmo sezono uždarymui

Alytaus teatralai, tarp kurių buvo Barboros Radvilaitės vaidmenį atliekanti aktorė Inesa Pilvelytė,  aplankė Augustavo kultūros renginių aikšteles, rinkosi spektakliui tinkamiausias. Technines salių galimybes vertino šviesų dailininkas Vytautas Skruibys, aktorius ir spektaklių scenovaizdžio montažo specialistas Jonas Gaižauskas. Jiems talkino kolega, multimedijos, kompiuterinių ir garsinimo technologijų inžinierius Dariusz Sieńkowski.

„Barboros Radvilaitės“ vaidinime dalyvaus per 30 alytiškių – per 15 jaunuolių iš „Apartė“ teatro mokyklos, apie 10 aptarnaujančių specialistų ir 5 pagrindiniai aktoriai. Alytiškių spektaklį Šiaurės Venecija vadinamame kurorte numatoma rodyti šių metų vasaros sezono pabaigoje. Aktyvaus turizmo laikotarpį buvęs Lietuvos – Lenkijos karalystės miestas pradės gegužės 15-16 – Augustavo dienomis. Birželio 25-26 dienomis kvies baikerių ir motociklininkų „Motonaktys“, liepos 24-25 d. tūkstančius žiūrovų sutrauks Lenkijos plaukimo „bele kuo“ čempionatas „Kas turi plaukti – nenuskęs“ ir grupės „T-Love“ koncertas, rugpjūčio 21-ąją į Augustave laukiami Regio muzikos ir grupių „Paprika Korps“, „Yellow Umbrella“ ir „Vavamuffin“ gerbėjai.

„Augustowianka“ mineralinis vanduo parduodamas ir Alytuje

Augustavo miestas turistų patogumui kasmet išleidžia vietinius pinigus. Žalvariniai „4 Augustai” ir sidabriniai „44 Augustai” (vertė 160 zlotų), kuriais akcijos ženklais pažymėtose vietose galima atsiskaityti už paslaugas ir pirkinius, galioja nuo miesto gimtadienio iki rugpjūčio 31-osios. Praėjusiais metais vienoje pinigėlio pusėje buvo pavaizduotas Žygimantas Augustas II, šiemet matysime Barborą Radvilaitę. „Dar smagiau, kad Barborą šiemet matysime ne tik ant vietinių monetų, bet ir spektaklyje“, - džiaugėsi Augustavo miesto atstovai.

Per 200 tūkstančių turistų kasmet sulaukiančiame Augustave turizmas – pagrindinis „darbdavys“. Jis maitina smulkias parduotuves, maitinimo, kultūros, pramogų, sporto įstaigas. Augustave veikia  pasaulyje nuo 1902 metų gyvuojančio „British American Tobacco“ koncernas, tačiau mokesčiai nuo čia sukamų „Pall Mall“, kitų rūšių cigarečių papildo ne vietos, o nacionalinį Lenkijos biudžetą. Be turizmo vietinį biudžetą gelbsti nedidelių gamintojų, tokių kaip sportinių laivų statybos, Alytuje parduodamo mineralinio vandens „Augustowianka“, „August“ valgomųjų ledų gamintojų ir kitų vidutinių bei smulkiųjų verslininkų mokami mokesčiai.


Šiame straipsnyje: Kauno regionasAlytusparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių