Lėlių teatro sezono atidarymas – pagal avarinį planą

Lėlės patikėjo sinoptikų pasaka apie vidurdienio lietų, todėl Kauno valstybinio lėlių teatro sezono atidarymas sekmadienį vyko ne miesto sode, bet salėje, nors lauke netruko saulės spindulių.

„Atsarginį sprendimą perkelti renginį į salę priėmėme apie aštuntą valandą ryto, išnagrinėję sinoptikų prognozes.

Deja, prognozės nepasitvirtino, tačiau nenusimename. Nors salėje sezono atidarymas atrodys ne toks įspūdingas, tačiau vaikai ir tėveliai tikrai neliks nuvilti“, - „Kauno dienai“ sakė teatro direktorius Sigitas Klibavičius.

Ties įėjimu į teatro patalpas vaikų laukė spalvingai apsirengę rytietiškų pasakų herojai ir Lietuvos televizijos žvaigždes vaizduojančios lėlės.

Šį sezoną Kauno valstybinės lėlių teatras planuoja keturias premjeras. Vienas vaidinimas turėtų būti lėlių teatrui neįprasto parodijų žanro. „Parodijuosime kai kurias televizijos laidas, ieškančias talentų ir demonstruojančias įvairių drąsuolių sugebėjimus“, - apie originalius teatro planus pasakojo direktorius.

Naujajam sezonui besirengiantys lėlininkai jau galvoja apie vaikų labiausiai mėgstamą šventę: suplanuotas naujametinis vaidinimas , kuris bus rodomas kalėdiniu laikotarpiu.Kalėdinis vaidinimas – tai keturiasdešimt metų besitęsianti teatro tradicija. Per keletą dienų šventinį pastatymą pamato apie 10 tūkst. vaikų.


Šiame straipsnyje: Lėlių teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

aktorius

aktorius portretas
nemanau ,kad šitam zurnalistui ką nors reikštų kultūra,juk jis paprasčiausias zmonių kiršintojas juk kiek jį pamenu nuo tarybinių laikų ,pasekit jo straipsnius per eilę metų ,o jau paskutiniai apie vieną Kauno verslininką tai prasilenkė net su zmogiškumu,nezinau kuo tai baigėsi ar baigsis ,bet reikėtų ,kad zurnalistų etika apsvarstytų jo kaip zurnalisto tinkamumą,kauniečiai pazįstami negali patikėti kiek tas zmogus gali turėti veidų.

kaunietis

kaunietis portretas
gal kartais zmogus į lėlių kaukes įsijautė ,prie kiekvieno savininko vis kita kaukę uzsideda.

mama

mama portretas
kada Kauno lėlės aplankys Klaipėdą? labai laukiam. Nenoriu kritikuot vietinių teatralų, bet kad jų spektakliai vaikams silpni labai, pretenzingi ir nykūs.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių