Lėlių teatro kūrėjos Gintarės Radvilavičiūtės kūrybos vakaras

Uostamiesčio teatralų kūrybos vakarai penktadienį kviečia į susitikimą su Klaipėdos lėlių teatro režisiere ir dailininke Gintare Radvilavičiūte.

Kaip pastebėjo teatrologė Gitana Gugevičiūtų, G.Radvilavičiūtė – viena įdomiausių Lietuvos lėlių teatro menininkių, išsiskirianti savitu meniniu braižu, režisūrinių sprendimų autentiškumu, atida sceninei dramaturgijai, polinkiu eksperimentuoti, kurti naujas teatrinės raiškos formules.

Tai ji visai neseniai pademonstravo naujausiu savo spektakliu iš vielos ir putplasčio „Šalia“, skirtu suaugusiesiems ir sukurtu Klaipėdos lėlių teatre.

Gintarė gimė 1981 m., 1999–2006 m. Klaipėdos universitete studijavo teatro ir renginių režisūrą,  nuo 2004 m. ji yra VšĮ „Klaipėdos lėlių teatras“ meno vadovė.

Apie jaunosios menininkės kūrybą geriausiai byloja jos sukurti spektakliai „Žirafa su kojinėmis“ (Kauno lėlių teatras, 2003), „Vienintelė“ (Klaipėdos lėlių teatras, 2004), „Kiškio pasakos“ (Valstybinis Jaunimo teatras, Vilnius, 2004), „Vištytė ir gaidelis“ (Klaipėdos lėlių teatras, 2005), „Angelų pasakos“ (Klaipėdos lėlių teatras, 2006), „Žirafa su kojinėmis“ (Klaipėdos lėlių teatras, 2006), „Angelų pasakos“ (Liepojos lėlių teatras, 2006), „Po Betliejaus žvaigžde. Indų pasaka“ (Klaipėdos lėlių teatras, 2006), „Ožkelė melagėlė“ (Klaipėdos lėlių teatras, 2008), „Juoba“ (Klaipėdos lėlių teatras, 2008), muzikinis spektaklis pagal Camille’io Saint-Saënso muziką „Žvėrių karnavalas“ (bendras Klaipėdos kamerinio orkestro ir Klaipėdos lėlių teatro projektas, 2009), lėlių vaidinimas patiems mažiausiems „Apapa“ (Klaipėdos lėlių teatras, 2010), spektaklis suaugusiesiems „Šalia“ (Klaipėdos lėlių teatras, 2012).

„Kiekvienas kuriantis nori būti pastebėtas, apkalbėtas, sukritikuotas, įvertintas, – teigė G.Radvilavičiūtė viename interviu. – Tik taip eini pirmyn, supranti, kad tavęs kažkam reikia, kad kažką domina tavo kūrybiniai ieškojimai. Kūryba be žiūrovo, vertintojo, kritiko neturi prasmės. Juk net mažiausiam pasirodymui reikalingas bent vienas žiūrovas, kuris pasakytų, kad viskas „nesąmonė!“, ir tu galėtum pulti įrodinėti, kad „sąmonė“, ar pan. Atsiranda pokalbis, atsiranda ir norinčiųjų jo pasiklausyti...“

Šiuosyk Gintarė negalės pasislėpti už savo lėlių ir teatro širmos. Savo kūrybos vakare ji akis į akį stos pokalbiui su savo publika. Tikėtina, kad susitikti su ja ateis ne tik vaikai, jaunimas, bet ir visi tie, kas neabejingi unikaliam lėlių teatro menui, kuris kuriamas ir suaugusiesiems.

Aktoriaus Sigučio Jačėno organizuojamas renginių ciklas „Vininteliai ir nepakartojami“ jau pakvietė iš arčiau susipažinti su garsiais uostamiesčio teatralais Aleksandru Šimanskiu, Nijole Sabulyte, Vytautu Paukšte, Dariumi Meškausku, Virginija Kochanskyte. Dar laukia Klaipėdos muzikinio teatro artisto Šarūno Juškevičiaus, scenografės Sofijos Kanaverskytės kūrybos vakarai.

Klaipėdos teatralų kūrybos vakarai „Vieninteliai ir nepakartojami“ vyksta Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos (Herkaus Manto g. 25) Gerlacho palėpėje penktadieniais 17 val. Įėjimas – nemokamas.

Nesuskubusiems į juos „Balticum TV" jau rodo šio ciklo laidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vista

vista portretas
Radvilavičiūtė – viena įdomiausių Lietuvos lėlių teatro menininkių, išsiskirianti savitu meniniu braižu...na vielutes tai tikrai jau seniai mačiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių