„Ledinė zylutė“ į teatrą kviečia jaunimą

Jau trečią kartą į uostamiesčio Žvejų rūmų duris beldžiasi „Ledinė zylutė“ - respublikinis teatrų festivalis vaikams ir jaunimui. Penkis savaitgalius naujausius spektaklius jame rodys Klaipėdos ir sostinės teatrai. Su festivalio ženklu mielai sutiko pasirodyti ir Afrikos cirkas.

Pradės studentai

Simboliška, kad „Ledinę zylutę“ pradės Lietuvos teatro ateitis - Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Režisūros katedros studentai. Aktoriai bei pedagogai Regina Šaltenytė ir Darius Meškauskas su savo auklėtiniais sausio 31-ąją pristatys B.Brechto pjesę „Gerasis žmogus iš Sezuano“. „Reikia bijoti ne mirties, o beprasmiškai nugyvento gyvenimo“, - teigė B.Brechtas. Jaunieji spektaklio kūrėjai ir pasakoja apie tai, kad gyvenimas yra vienas sudėtingiausių egzaminų, kurį žmogus laiko atsidūręs moralinių vertybių kryžkelėje. Spektaklyje skamba Vytauto Kernagio dainos-zongai, sukurti specialiai šiai pjesei dar 1991-aisiais.

„Ledinės zylutės“ oficialus atidarymas paskelbtas vasario 7 d. 12 val. Festivalio meno vadovė Nemira Trakumienė pasakojo, kad jam Žvejų rūmai paruošė informatyvų žaidimą-konkursą su saldžiais prizais „Skubame į teatrą“. Vaikų komandos ridens milžinišką kamuolį, eis užduočių laukeliais, kuriuose bus paslėpti klausimai apie teatrą. Nežinantieji atsakymų viską galės sužinoti apsilankę „Ledinės zylutės“ spektakliuose. Po saldžių rungtynių vaikai su tėveliais kviečiami į Klaipėdos dramos teatro premjerą - Kęstučio Macijausko parašytą ir režisuotą pasaką „Atrastas lobis“.

Bus ir klounų

Klaipėdos publika jau žino, kad kiekvienas susitikimas su Aido Giniočio vadovaujamos teatro laboratorijos „Atviras ratas“ kūryba garantuoja nepakartojamą puikiausių emocijų srautą. Šiemet festivalyje vasario 7-ąją - „Auksiniu scenos kryžiumi“ už režisūrą apdovanotas, kiekvieną kartą vis kitoks pačių aktorių autobiografinių improvizacijų spektaklis „Atviras ratas“.

Vasario 14-ąją „Ledinė zylutė“ vaikus susipažindins ir su klounų teatru „Dulidu“. Jauni aktoriai Kamilė Kondrotaitė ir Liudas Vyšniauskas mažiesiems žiūrovams skiria lėlių vaidinimą „Klounas ir pelytė Micė“.

Teatro gerbėjams nevertėtų praleisti vieno išraiškingiausių festivalio spektaklių „Bėganti su vilkais“ (režisierė Laima Adomaitienė). Bendras Lietuvos rusų dramos teatro, Telšių Žemaitės dramos teatro jaunimo studijos „Aglija“ ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos projektas pernai sulaukė ypač gero žiūrovų bei kritikų įvertinimo ir tapo metų „teatro hitu“. Šiame judesio plastikos spektaklyje vaizduojama moterų ir vyrų - „raudonkepuraičių“ ir „vilkų“ - santykių drama. Efektingas vaidinimas vasario 20-ąją garantuotai nustebins ir skeptiškiausius žiūrovus, tvirtino festivalio organizatoriai.

Scenoje - pasakos

Jaunimo teatro „Be durų“ (meno vadovė Angelė Juškevičienė) iniciatyva ir buvo surengtas pirmasis teatrų festivalis vaikams ir jaunimui „Ledinė zylutė“. Renginys sulaukė didelio žiūrovų dėmesio ir patvirtinimo, kad Klaipėda yra gerą teatrą mylintis miestas.

Šiemečiame festivalyje vasario 21-ąją šeimininkai suvaidins Vilhelmo Haufo pasaką „Nykštukas Nosis“.

Festivalis „Ledinė zylutė“ vasario 28-ąją baigsis taip pat skambiu akordu - žiūrovus linksmins šou teatriukas „Tamesa“. Vaikų „Žvaigždučių ringe“ bus galima pamatyti populiarias lietuviškos scenos „žvaigždes“.

Atsisveikinimui su festivaliu Pilies teatras pakvies į naujausią premjerą - muzikinę pasaką „Raudonoji gėlelė“, režisuotą Alvydo Vizgirdos.

Bilietai į festivalio spektaklius - nuo 10 iki 25 litų, į cirko „Mama Afrika“ pasirodymą vasario 22-ąją - nuo 24 iki 54 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių