Latvių popžvaigždė L.Reiniks įdainavo savo hitą lietuviškai

Populiarus latvių dainininkas, kompozitorius, TV pramoginių laidų vedėjas ir aktorius Lauris Reiniks pateikė sau ir Lietuvos klausytojams staigmeną.

Latvijos įrašų kompanija „Microphone Records” Lietuvos radijo stotims ir TV atsiuntė Laurio šios vasaros Latvijos superhitą „Es skrienu” („Aš bėgu“), kurį jis įdainavo lietuvių kalba ir pavadino lietuviškai – „Aš bėgu”.

Dainos žodžius į lietuvių kalbą išvertė lietuvių scenaristas Justinas Jankevičius, kuris konsultavo Laurį studijoje koreguojant akcentą.

Kartu su daina Lietuvos publikai pateikiamas ir „Aš bėgu” vaizdo klipas. Vaizdo klipą įgarsino Rygos lietuvių vidurinės mokyklos mokiniai Monika Bleikša ir Janis Strelnieks.

Daina ir vaizdo klipas „Aš bėgu” yra romantiškai komiškas pasakojimas apie nutikimą kažkokiame mažame miestelyje vasarą, kai mergina suteikia vaikinui paskutinę galimybę išsaugoti jų pašlijusius santykius.

Dainos „Aš bėgu” latviška versija „Es skrienu” šią vasarą Latvijoje sumušė populiarumo rekordus.

Daina per vieną savaitę tapo perkamiausia 2010 metų daina, o populiari interneto svetainė „YouTube” apdovanojo Laurį „YouTube“ ordinu. Per 4 savaites oficialus dainos vaizdo klipas buvo peržiūrėtas daugiau kaip 200 000 kartų. Jis buvo įtrauktas į žiūrimiausių pasaulio vaizdo klipų „top100“.

„Mes su Lietuva turime daug bendro, tad ir ši daina bei vaizdo oklipas, mano nuomone, bus lengvai suprantamas bet kuriam žmogui ir Lietuvoje. Tai tikrai vasariška ir pozityvi daina, kurią įdainuoti lietuviškai man buvo iššūkis ir malonus potyris. Aš tikiuosi, kad Lietuvos žmonėms tai patiks ir jie šoks taip pat kaip latviai. Mūsų kalbos yra panašios, bet aš nesu lietuvis, todėl, galimas daiktas, bus juntamas mano akcentas. Aš labai stangiausi ir viliuosi, kad žmonės nebus pernelyg kritiški dėl to”, – sako Lauris.

Lauris kaip pramoginių laidų vedėjas yra kelis kartus dirbęs su lietuvių TV prodiuseriais iš kompanijos „just.tv“, kurie Latvijoje kuria populiarius televizijos pramogų renginius kanalui „TV3 Latvija“.

Iš Lietuvos muzikos pasaulio atstovų Lauris gerai pažįstamas su Amberlife ir Viktorija Perminaite, su kai kuriais muzikantais kartu ilsėjosi Rygoje, Latvija, o Lietuvoje Lauris paskutinį kartą lankėsi tada, kai svečiavosi ir šoko Lietuvos LNK televizijos projekte „Šok su žvaigžde” kaip Latvijos 1-ojo sezono nugalėtojas.

Lauris prisimena, kad vaikystėje jam labai patiko važiuoti kartu su tėvais į Lietuvą, kur visada būdavo perkami ledai, dešros ir benzinas. Akmenė ir Žagarė buvo artimiausi miestai jo gimtajai vietai Tervetei, todėl juos Lauris prisimena iki šiol.

Lauris Reiniks Latvijos pramogų verslo srityje dirba jau daugiau kaip 10 metų, tad ant scenos ir televizijoje jis pasirodo nuo vaikystės. Studijavo muziką Latvijoje, o aktorystės meną – Los Andžele. Kaip kompozitorius ir atlikėjas Lauris yra gavęs daugiau kaip 20 nacionalinio masto apdovanojimų. 2009 metais rinkodaros ir viešųjų ryšių specialistai Latvijoje pripažino Laurį antru sėkmingiausiu Latvijos muzikantu, iš karto po grupės „Brainstorm“.


Šiame straipsnyje: Lauris Reiniks

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių