Latvija pateikė „Oskaro“ premijai gauti M.Martinsono filmą „Amaya“

Latvija pateikė JAV kino akademijos skiriamai „Oskaro“ premijai užsienio filmų kategorijoje gauti naują režisieriaus Mario Martinsono vaidybinį filmą „Amaya“, pranešė agentūrai BNS Nacionalinio kino centro atstovė Kristynė Matysa.

JAV kino akademijos reikalavimus šiais metais atitiko du latvių vaidybiniai filmai. Latvijos ekspertų komisija pasirinko naujausią M.Martinsono filmą „Amaya“, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka lietuvių muzikantas ir aktorius Andrius Mamontovas, taip pat sukūręs šiai Honkonge kurtai juostai garso takelį.

Antrasis filmas, kuris nebuvo pateiktas „Oskaro“ apdovanojimui gauti, - Janio Streičo „Rūdolfo palikimas“ (Rūdolfa mantojums).

Ekspertai balsavo dviem klausimais - ar verta šiais metais iš viso pateikti kokį nors filmą Oskaro premijai gauti, o jeigu taip, tai kurį iš dviejų.

„Amaya“, kurio pavadinimas užsienyje „Hong Kong Confidential“, premjera Rygoje įvyko praėjusią savaitę. Pirmosios rodymo savaitės pabaigoje kino teatre „Forum Cinemas“ filmas užima antrąją vietą pagal žiūrovų skaičių ir septintąją - pagal pinigų surinkimą (bilietai į šį filmą pigesni).

Lietuvoje „Amaya“ premjera įvyko viena diena vėliau nei Rygoje.

Filmas „Amaya“ pasakoja apie romantiką Polą, kuris po dramatiško išsiskyrimo su mylimąja leidžiasi į klajones po pasaulį.

Prabėga treji metai ir Polas atsiduria Honkonge. Čia likimas vyrą suveda su trimis moterimis, kurios padeda Polui išgyventi dar nepatirtas žodžių „meilė“, „ilgesys“, „džiaugsmas“, „išsiskyrimas“ prasmes ir iš naujo atrasti gyvenimo pilnatvę.

Filmą kūrė Latvijos studija „Krukfilms“, bendradarbiaudama su Honkongo studija „October Pictures“. Lėšų filmui skyrė privatūs investuotojai, jo gamybą rėmė Latvijos nacionalinis kino centras.


Šiame straipsnyje: Maris MartinsonasAmaya

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių