LATGA-A vadovu tapo rašytojas J.Liniauskas

Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) generaliniu direktoriumi išrinktas rašytojas Jonas Liniauskas.

Jis agentūrai turėtų vadovauti iki naujos LATGA-A tarybos rinkimų, planuojamų 2012 metų pavasarį, kai baigsis 2008 metais išrinktos tarybos kadencija.

Apie LATGA-A tarybos sprendimą generaliniu direktoriumi skirti J.Liniauską agentūra informavo šią savaitę. Pažymima, kad vengdamas interesų konflikto, A.Liniauskas nutraukė narystę LATGA-A.

Iki 2011 metų gruodžio 31 dienos LATGA-A vadovu buvo Edmundas Vaitiekūnas. Jis dirbo LATGA-A direktoriumi nuo pat organizacijos įkūrimo.

LATGA-A veikla pernai sulaukė dalies autorių kritikos - jie birželį skundėsi prokurorams dėl neva išpūstų administravimo išlaidų, neaiškios lėšų skirstymo tvarkos ir autorių neinformavimo apie agentūros veiklą. Tuomet pareiškimą prieš LATGA-A vadovybę pasirašė Andrius Mamontovas, Raigardas Tautkus, Gabrielius Liaudanskas (Svaras), Marijonas Mikutavičius, Šarūnas Mačiulis, Igoris Kofas, grupių „Happyendless“, „Biplan“, „Reberlheart“ nariai ir kiti autoriai.

Gruodžio viduryje Vilniaus apygardos prokuratūra paskelbė, kad nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl LATGA-A veiklos. Pasak prokurorų, autoriai santykius su agentūra turėtų aiškintis civilinio proceso tvarka.

LATGA-A yra autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacija, įkurta 1990 metais. Jos tikslas - kolektyviai administruoti autorių teisių turėtojų teises, rinkti ir paskirstyti autorinį atlyginimą už kūrinių panaudojimą, koordinuoti asociacijos narių veiklą, užtikrinti kuo platesnį Lietuvos ir užsienio autorių kūrinių panaudojimą, užkirsti kelią autorių teisių pažeidimams.


Šiame straipsnyje: latga

NAUJAUSI KOMENTARAI

MX

MX portretas
Ot neturi ka veikt piratavau piratauju ir dar zinau kur pirataut liesa sakant lietuvos autoriai ir atlikejai galetu but ramus ju kuryba piratauju ipatingai retai kaip bebutu gaila lietuvos menas kritiskoi situacijoj

tradicijos

tradicijos portretas
tęsiasi - tevukas Kretingoje buvo liaudies kontrolierius,vaikelis - autorinių teisių..........

Z I N A S tinkle

   Z I N A S  tinkle portretas
YRA NEAIŠKUMŲ. Pvz., kur ir kaip užsiregistruoti savo naudojamus slapyvardžius? Savo išspausdintas , bet neįvardintas seniau fotografijas ( 1970 - 2005 m“ ? ? ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių