Lapkričio pabaigoje kino teatruose – kitokia vampyriška meilės istorija

Netrukus, jau lapkričio 26-ąją, Lietuvos kino teatruose įvyks intriguojančio trilerio „Įsileisk mane“ premjera.

Dėmesį prikaustantis amerikiečių režisieriaus Matto Reeveso („Projektas monstras“) trileris sukurtas remiantis populiariu švedų rašytojo Johno Ajvide‘o Lindgvisto bestseleriu „Įsileisk mane“ (Låt den rätte komma in) bei to paties pavadinimo pirmąją, švediška kūrinio ekranizacija. Naujausia filmo versija susižavėjusieji teigia, jog amerikietiškoji ekranizacijos versija šįkart ne tik prilygo, bet ir įtaigumu bei talentingų aktorių komanda gerokai pranoko pirmtaką.

Tamsioje, realistiškoje vampyrų mito interpretacijoje žiūrovai neras nusibodusių klišių apie blyškiaveidžius kraujasiurbius. „Naujoji vampyrų žanro klasika“, „Saulėlydis“ mąstantiems!“ – dėlioja filmo „Įsileisk mane“ pliusus susižavėję žiūrovai ir tituluoja juostą geriausiu dešimtmečio filmu vampyru tema.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka jauni, bet sparčiai Holivude populiarėjantys ir savo filmografiją plečiantys aktoriai Chloe Moretz ir Kodi Smith-McPhee. Dvylikametę vamyprę įkūnijusi C. Moretz žiūrovams pažįstama iš juostų „Ateini čia arba gausi į dūdą!“, „500 Days of Summer“, „Amitvilio košmaras“ – sulaukė itin daug teigiamų kino kritikų vertinimų. Teigiama, kad įtaigumu ji gerokai lenkia švediškos ekranizacijos aktorę.

„Įsileisk mane“ pasakoja apie vienišą berniuką Oveną, kuris susidraugauja su dvylikamete... vampyre. Mergaitę lydi keisti suaugusieji, paslaptys ir žmogžudystės, tad netrukus jos apraizgo ir Oveno gyvenimą.

Romantinio trilerio premjera Lietuvos kino teatruose – lapkričio 26 d.


Šiame straipsnyje: Įsileisk manefilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių