Laikinojoje sostinėje - „Kas vyksta Kaune. Gyvai“

Šį šeštadienį, 14 valandą, Kauno ryšių istorijos muziejaus erdvėse vyks festivalis „Kas vyksta Kaune. Gyvai“. Festivalio metu kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami dalyvauti įvairiose dirbtuvėse, stebėti kiną, šokėjų pasirodymus bei gyvo garso koncertus. Tai tris savaites kavinėje „Kultūra“ trukusių diskusijų baigiamasis akordas.

Festivalio metu veiks per dešimt dirbtuvių. Renginio svečiai galės išmokti pasisodinti daržoves bute, pasigaminti lietuviškas tautines juostas, pasitobulinti dviratį ar sužinoti gatvės šokių gudrybių. Dauguma dirbtuvių alsuos šiuo metu itin aktualia ekologijos tema. Drąsiausieji galės sužinoti apie „Flash mob“ judėjimą Lietuvoje ir čia pat sudalyvauti spontaniškai surengtoje akcijoje.

Renginio dieną taip pat vyks diskusijos, bus skaitomos paskaitos tokiomis temomis kaip: „Darbas pragyvenimui... Ką žmogus laimi dirbdamas?“ „Informacija: būdas kovoti su skurdu ir atskirtimi?“ „Dėl ko važiuoja Jūsų automobilis? Kai kukurūzai maitina ne žmones, bet automobilius.“ „Ar žemės ūkis gali išmaitinti planetą?“ Ir daugeliu kitų.

Vakarėjant organizatoriai pakvies gyvai pasiklausyti elektroninės muzikos atlikėjo „Golden Parazyth“ koncerto. Taip pat naujausiais savo fonotekų atradimais dalinsis „K.U.B. colective“, „Partizan DJ`s“ ir daugelis kitų. Mėgstantiems paganyti akis savo kurtais vaizdais dalinsis VJ „Oro pagalvės“.Prieš porą savaičių atvira diskusija užgimęs festivalis „Kas vyksta Kaune. Gyvai“ prasidėjo kavinėje „Kultūra“. 

Pirmoje diskusijoje dalyvavo policijos atstovas Danas Česnauskas, vicemeras Povilas Mačiulis, miesto barų ir naktinių klubų atstovai, gyventojai, nuolat susiduriantys su triukšmo problemomis centrinėje miesto dalyje. Nuomonių apsikeitimas netapo tik tuščiomis šnekomis ir jau po savaitės miesto vadovai paskelbė, kad Kaune atsiras oficialios pramogų zonos. Organizatoriai viliasi, kad festivalis taps kasmetine tradicija ir neatsiejama Kauno kultūrinio gyvenimo dalimi.


Šiame straipsnyje: kaunaskultūros renginys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių