Lady Gaga ragina panaikinti draudimą gėjams tarnauti JAV kariuomenėje

Popmuzikos žvaigždė Lady Gaga pasinaudojo savo žvaigždės statusu ir paragino įstatymų leidėjus panaikinti JAV įstatymą, draudžiantį savo lytinės orientacijos neslepiantiems gėjams tarnauti karinėse pajėgose.

Tuo tarpu įstatymų leidėjai antradienį ruošėsi išklausyti ataskaitą apie galimas šio įstatymo panaikinimo pasekmes.

"Senatui reikia šiais metais priimti įstatymą, kuris panaikintų "Neklausk, nesakyk" tvarką, nes kitaip tam gali prireikti daugelio metų", - sako dainininkė dviejų minučių kreipimesi, kuris pirmadienį pasirodė "YouTube" svetainėje.

"Mes privalome nutraukti tokią tvarką, nes ji skatina diskriminaciją ir tampa blogu pavyzdžiu", - sako filmuotoje medžiagoje ant sofos susirangiusi Gaga su tradiciškai gerokai per dideliais saulės akiniais.

"Mes jau daug metų žinome, kad didžioji dauguma amerikiečių yra pasirengusi jį atšaukti", - teigia žvaigždė, primindama neseniai per šalį nuvilnijusią gėjų savižudybių bangą, kurią susiejo su "vyriausybės vykdomomis jaunimą žudančiomis represijomis".

"Jūs žadėjote, kad apsvarstysite ir išnagrinėsite šį įstatymą, kai jį sugrąžins Pentagonas, ir rytoj ryte jau jį turėsite. Ar tesėsite savo žodį", - klausė atlikėja kreipdamasi į įstatymų leidėjus.

JAV kariuomenės ataskaita apie įstatymo, draudžiančio gėjams neslepiant savo lytinės orientacijos dėvėti karinę uniformą, pasekmes gali sukelti aršias kovas Kongrese. Tuo tarpu prezidentas Barackas Obama pasisako už draudimo panaikinimą.

Gynybos sekretoriaus Roberto Gateso užsakymu atliktoje ataskaitoje turėtų būti nurodyta, kaip įstatymo panaikinimas paveiktų karių "vienybę daliniuose", kokie būtų jo privalumai, kaip toliau reikėtų vykdyti naujokų apmokymus ir apgyvendinimą. Ataskaita paruošta apklausus dabartiniu JAV kariškius ir jų šeimų narius.

Didžioji dalis respublikonų pasisako prieš įstatymo panaikinimą ir laukia Pentagono ataskaitos šiuo klausimu.


Šiame straipsnyje: Lady Gaga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių