Lady Gaga drąsina būti atjaučiančiais ciniškame amžiuje

Dainininkė Lady Gaga priėmė taikos apdovanojimą, kurį aktyvistė Yoko Ono jai įteikė per Islandijoje vykusią ceremoniją.

Taikos aktyvistė Y. Ono sakė, kad LennonOno premija už taiką, įsteigta jos velionio vyro - buvusio rokenrolo grupės „The Beatles“ nario Johno Lennono - atminimui - buvo skirta Lady Gagai už gebėjimą suderinti žvaigždės statusą su aktyvizmu ir pasaulio „mentalinio žemėlapio“ keitimą.

„Lady Gaga yra pirmojoje pozicijoje kaip dainininkė ir dainų kūrėja, - Y.Ono sakė “Reuters„ televizijai. - Ir kai esi pirmojoje vietoje, nesinori rizikuoti savimi. Na, o ji tai padarė.“

„Grammy“ laureatė Lady Gaga, pirmąsyk išgarsėjusi, kai 2008 metais išleido savo debiutinį albumą „The Fame“, priėmė dėlionės pavidalo apdovanojimo statulėlę Reikjavike kartu su pinigine premija, kurią jis sakė skirsianti Didžiosios Britanijos dainininko Eltono Johno įkurtam AIDS fondui.

Lady Gaga sakė ketinanti toliau „gailiaširdiškai bendrauti su pasauliu ir jo lyderiais“, taip pat dedikavo savo apdovanojimą „jaunimo galios didėjimui pasaulyje“.

„Drąsinu jus būti atjaučiančiais ciniškame amžiuje“, - pridūrė ji.

Praeitą mėnesį per Niujorke vykusią ceremoniją Y.Ono skyrė šią premiją Rusijos pankroko grupės „Pussy Riot“ narėms - Nadeždai Tolokonikovai, Marijai Aliochinai ir Jekaterinai Samucevič. Šios trys merginos rugpjūtį Rusijoje buvo nuteistos kalėti dvejus metus už tai, kad anksčiau šiais metais surengė politinį protestą - „pankų maldą“ - Maskvos pagrindinėje katedroje.

Merginų vardu apdovanojimą priėmė N. Tolokonikovos vyras.

Šiemet tarp pelniusių LennonOno premiją už taiką taip pat buvo taikos aktyvistė Rachel Corrie, žuvusi Gazos Ruože 2003 metais, knygos „Ekonomikos smogiko išpažintis“ autorius Johnas Perkinsas ir velionis žurnalistas Christopheris Hitchensas.


Šiame straipsnyje: Lady GagaYoko Ono

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių