L. Agutinas ir A. Varum Vilniuje gyvens atskiruose kambariuose

Jau šį trečiadienį „Pramogų arenoje„ Vilniuje skambės populiariausios dainuojančios Rusijos sutuoktinių poros Leonido Agutino ir Anželikos Varum balsai. Su gyvai grojančių muzikantų grupe kovo 20-ąją atlikėjai Lietuvos publikai pristatys naują programą „Kak nedumat o tebe“ (liet. Kaip negalvoti apie tave). Prieš kelionę į Lietuvą paaiškėjo dainininkų vizito detalės, kai kurios iš jų – keliančios intrigą.

Griežtai prieš fonogramą pasisakantys atlikėjai Lietuvoje lankysis su devyniolikos asmenų palyda – kartu su Leonidu ir Anželika į Vilnių keliauja ne tik muzikantai, bet ir įgarsinimo bei apšvietimo režisierius, stilistas, asistentai ir vadybininkai.

Į Lietuvą atlikėjai su savo komanda iš Maskvos atvyks koncerto dieną. Skirtingai nei neseniai Vilniuje viešėjusi grupė „Mašina vremeni", užsakomojo reiso muzikantai nepageidavo, tačiau Leonidas Agutinas ir Anželika Varum sutinka keliauti tik verslo klase. Vilniaus oro uoste jie pasinaudos ypatingai svarbiems asmenims skirta atvykimo sale.

Viešnagės metu dainininkai pageidauja važinėti reprezentacinės klasės „Mercedes – Benz„, BMW, „Audi“ arba „Volvo" automobiliu.

Itin didelis dėmesys skiriamas įgarsinimo ir apšvietimo aparatūrai, taip pat kruopščiai žiūrima į pasirengimą koncertui. Repeticijai prieš pasirodymą duetas ketina skirti net keletą valandų.

Reikalavimų sąraše nurodyta, kad oro temperatūra salėje turi būti ne mažesnė nei 20 laipsnių, kitu atveju scenoje turi būti sumontuoti šildytuvai. Ant scenos grindų jokiu būdu negali būti kilimų ar audeklo.

Dainininkai pietaus ir vakarieniaus Vilniaus restoranuose, todėl į persirengimo kambarį paprašyta pristatyti tik vandens, kavos, arbatos, gaiviųjų gėrimų, vaisių ir užkandžių, taip pat – konjako „Hennessy".

Vienas įdomiausių dueto pageidavimų – viešbutyje, kuriame jie apsistos, sutuoktiniams bus skirti atskiri kambariai.

Nurodoma, kad kambaryje, kuriame ilsėsis Leonidas, būtinai turi būti oro kondicionierius, taip pat – dienos šviesą blokuojančios užuolaidos. Anželikos kambaryje jokiu būdų negali būti pūkinės patalynės, jame neturi būti juntami jokie pašaliniai kvapai. Dar vienas neįprastas reikalavimas – dainininkai nesutinka gyventi viešbučiuose, kurie stovi greta vandens telkinių.

Penkiolika metų susituokusios poros pageidavimas turėti atskirus kambarius gali skambėti keistai, tačiau Rusijos pramogų versle jis niekam nekelia nuostabos.

„Tai nereiškia, kad jie po koncerto eina į atskirus kambarius. Kiekvienas artistas prieš renginį ilsisi skirtingai. Vieno nori pamiegoti, kiti klausosi muzikos, žiūri televizorių, mankštinasi ar skaito knygas. Tokiu atveju praverčia galimybė pabūti vienumoje ir netrukdyti vienas kitam", - taip Rusijos spaudai aiškinamas Leonido ir Anželikos įprotis gastrolėse užsisakyti atskirus kambarius.

Po koncerto muzikantai pakviesti į dueto viešnagės proga rengiamas dūzges, kurios bus surengtos sostinės kokteilių bare „Moscow" - gali būti, kad jose apsilankys ir pagrindinės vakaro žvaigždės.

Daugiau nei du dešimtmečius scenoje praleidusių Leonido Agutino ir Anželikos Varum pasirodymai vadinami Rusijos popscenos gero skonio simboliu.

Popmuzika su džiazo, bliuzo, fanko priemaišomis, viena geriausių Rusijoje laikoma grupė „Esperanto", į kurią suburti talentingi muzikantai, netikėti posūkiai ir improvizacijos – nenuostabu, kad kritikų pagyrimų Leonidas ir Anželika sulaukia ir Vakaruose.

Vieniems šie atlikėjai – gerbėjų širdžių daužytojai, kurių šeimos laimė kelia baltą pavydą, kitiems – unikalų ryšį scenoje jaučiantys dainininkai, tretiems – tiesiog puikių balsų savininkai, rodantys pavyzdį jaunesnei kartai. Neatsitiktinai pernai, kai Leonidas Agutinas tapo vienu iš mokytojų Rusijoje rodytame TV šou „Balsas", daugelis jaunų atlikėjų veržėsi būtent į jo globą. Laimėjo ne jo auklėtinis, tačiau specialistai sako, kad Leonido atrasti atlikėjai turi didžiausias karjeros perspektyvas.

„Tai artistai, kurie nesilaiko postsovietinės estrados klišių. Leonidas yra išskirtinis scenos reiškinys – bene vienintelis Rusijos artistas, kuris sėkmingai suderino dvi skirtingas stichijas: rusų kalbą ir Lotynų Amerikos muzikos ritmus. Jo muzikoje energinga rumba susijungia su rimtais tekstais – be pasipūtimo ir maivymosi. Gal todėl tokios jo dainos kaip „Ostrov„ ir „Bosonogij malčik“ - geriausia, kas Rusijos estradoje atsirado per du dešimtmečius.

Anželika iš kitų išsiskiria ne tik sugebėjimu kokybiškai ir jautriai atlikti popmuziką, bet ir geru skonio pojūčiu ir elegancija. Ji vakarietiškas tradicijas Rusijos scenoje įskiepyti bandė tada, kai daugelis atlikėjų ėjo visai kita linkme", - rašo Rusijos žiniasklaida.

Daugiau nei šimtą hitais tapusių kūrinių kartu ir atskirai įrašę dainininkai pastarąjį sykį Vilniaus publiką džiugino prieš penkerius metus. „Iki šiol prisimename, kad tas vakaras buvo ypatingas. Nekantraujame tai pakartoti – ir su gerai žinomomis senomis, ir su pirmą kartą Lietuvoje gyvai skambėsiančiomis dainomis", - prieš viešnagę sakė Leonidas Agutinas.

Bilietų į Leonido Agutino ir Anželikos Varum koncertą galima įsigyti visose „Ticketpro" kasose ir internetu – www.ticketpro.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Afonia

Afonia portretas
Kvaili, nurusėję K.D. žurnaliūgos bruka mums rusū popsą , tfu...

pyplys

pyplys portretas
dievu muzika, tai ne musu nesene ''pop sarkos ladies''...o jie senai issiskyre...kada musu ''zvaigzdes'' tiek surinks ziurovu? kiek jie gali vakareliuose girtus juokint ir matrasus reklamuot?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių