„Kviečiu šokti“ virto „Kviečiu gaminti“

„Paplaukusio karoso rumba". „Jūrinė samba“. Ir tai visai ne šokių, o patiekalų pavadinimai.

Patiekalų, kuriuos pirmadienio vakarą paruošė LNK šokių projekto „Kviečiu šokti“ dalyviai, susirinkę į vakarėlį sostinės „Value“ restorane.

„Kviečiu gaminti“ – taip buvo pavadintas renginys, kurio metu šokėjai varžėsi, kas pagamins kuo įspūdingesnes ir sveikesnes salotas, kuriose būtų mažiausiai riebalų taškų t.y. gramų.

Taškų skaičiavimas – tai nauja mitybos mada „Point for Point“, kuri žengia pirmuosius žingsnius šiuolaikinio miesto restorane „Value“.

Poroms, išsirikiavusioms prie virtuvinių stalų, buvo pateikti vienodi ingredientai. Iš jų kiekviena pora turėjo sukurti savo originalų patiekalą, kurio sudėtis neviršytų rekomenduojamos riebalų normos dienai.

Į maisto gaminimo sūkurį įsiliejo Jolanta Paulauskienė ir Andrius Uksas, virėjo mokslų ragavęs Radži ir Ana Kapustina, partneres į žmonas išmainę Rimas Valeikis ir Sakalas Uždavinys.

Bene ryškiausia vakaro pora buvo du Andriai – aktorius Paulavičius ir Seimo narys Šedžius. Dar prieš „Kviečiu gaminti“ vakarėlį A. Šedžius prisipažino, kad „Paulavičius yra vienintelis žmogus su kuriuo jis yra miegojęs...“ Ir gamindama salotas, ši pora neapsiėjo be nuotykių.

A.Paulavičius dar prieš pradėdamas pjaustyti, profesionaliu virtuvės peiliu įsipjovė į pirštą.


Vakarėlio dalyviai juokavo, kad salotos bus „su krauju“.

Ko gero, traumą patyrusi pora negalėjo daug dėmesio skirti daržovių smulkinimui, todėl savąjį kūrinį pavadino „Stambaus pjaustymo stambios lietuviškos ekologiškos salotos“.

„Senos graikės salotas“ R. Valeikis paruošė su žmona, kurią, anot, spaudos, ko gero, atsivedė visų merginų pavydui pakurstyti. Pasirodo, kad Rimo žmona taip pat turi aštrų liežuvį.

Agnė Gintalaitė į vakaro vedėjo Rolando Vilkončiaus klausimą, „ar gražus jūsų vyras?“, nedvejodama atsakė: „taip, gražus kaip televizorius“.

Tik Radži neketino nieko daryti. Savo partnerei Anai jis aiškino, kad „čigonai tik vadovauja“.

Tačiau Radži ir Anos salotos išėjo puikios, o charizmatiškasis atlikėjas, nuolat per dantį traukiamas dėl savo gerbėjų amžiaus, salotas pavadino „Visų močiučių svajone“.

„Kviečiu gaminti“ konkurse šokėjų sukurtuose receptuose slypinčius riebalų gramus skaičiavo Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas ir restorano „Value“ virtuvės šefas Stanislovas Kizinevič.

Vertinti pagamintus patiekalus jam padėjo aktorė Ieva Šimukauskienė ir restorano vadovė Rūta Karalienė.

Renginį vedusi Natalija Zvonkė prisipažino, kad per šį šokių projektą nori sulieknėti dešimčia kilogramų.

Tam prieštaravo jos partneris dainius Dimša, Natalijai įteikęs dubenį su ryškiaspalvių gardumynų – grybų, kukurūzų, braškių, riešutų – rinkiniu. Pasirodo, kad lieknas ir sveikai besimaitinantis šokėjas turi proginių saldumynų verslą.

„Kam jau kam, bet šokėjams, daugybę valandų per savaitę „šlifuojantiems“ parketą, reikia nemažai jėgų, norint atlaikyti kelių mėnesių šokių maratoną. Būtina gerai pasistiprinti, bet nesinori ir vieno kito kilogramo priaugti“ – neslėpė naujoji „Kviečiu šokti“ dalyvė N.Zvonkė.

„Point for Point čia kaip tik labai laiku: garsiai sako bado dietoms „ne“, ragina valgyti ką nori, tik nepamirštant skaičiuoti suvartojamų riebalų kiekį,“ – sakė N.Zvonkė.


Šiame straipsnyje: Kviečiu šoktiKviečiu gaminti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių