„Kviečiu šokti“ dalyvaus negirdinti šokėja

„Šokėja tyloje“ – taip poetiškai spauda vadina Laurą Valytę, kuri negirdi nuo vaikystės, bet nuostabiai šoka.

Šokį jaučianti širdimi ir visiškai negirdinti Laura netrukus su profesionaliu šokėju Vadimu Šuško prisijungs prie LNK šokių projekto „Kviečiu šokti“.

„Tai – didžiausias mano gyvenimo iššūkis. Žiūrėdavau per televiziją šokių projektus ir pagalvodavau, kad man nelemta juose dalyvauti. Todėl vieną dieną, sulaukusi skambučio su pasiūlymu, supratau, kad man buvo atidarytos durys. Iš karto nusprendžiau žengti per tas duris ir pabandyti“, - tokius Lauros žodžius perduoda jos sesuo Aušra.

Nors Laura jau šešerius metus šoka kurčiųjų šokių grupėje „Tyla“, dalyvauti televizijos projekte jai didelis išbandymas, nes iki šiol ji šokdavo modernius šokius.

„Šoksiu širdimi, taip, kaip jaučiu šokį vidumi Laimei, kad turiu nuostabų partnerį Vadimą, kuris neišsigando tokios atsakomybės ir puikų choreografą Kęstutį Andrijevskį. Jokio stebuklo nebus, reikia skaičiuoti žingsnelius ir atsiminti šokio eigą“, - sako Laura.

Ankstesniuose šokių projektuose šokęs su Laura Imbrasiene ir Agne Šemberiene, profesionalus šokėjas Vadimas Šuško sako, kad patirtis su Laura bus unikali.

„Pirmą treniruotę kalbėjomės rašydami vienas kitam ant lapo. Dabar šokant vis dažniau nereikia žodžių, susikalbame akimis ir judesiais, - sako Vadimas.   

Šokių projekte žiūrovų ir komisijos teismui Laura su Vadimu prisistatys šokdami valsą. Laura šoks negirdėdama nė natos, tik jusdama nežymią muzikos vibraciją ant parketo.
„Tik nereikia Lauros gailėtis. Ji turi rankas, ji turi kojas. Ji tik negirdi muzikos. O jos muzika būsiu aš“, - sako Vadimas, vesdamas Laurą į girdinčių žmonių šokių pasaulį.


Šiame straipsnyje: Kviečiu šoktiLaura Valytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių