Kuriant filmą „Miestas“ B.Affleckui patarimus žarstė tikri nusikaltėliai

Šį savaitgalį Lietuvos kino teatruose įvyks Holivudo kino aktoriaus Beno Afflecko režisuoto filmo „Miestas“ premjera. Juosta buvo pristatyta Venecijos ir Toronto kino festivaliuose.

Kino kritikai šį filmą jau pavadino geriausia metų kriminaline drama. Ir ne tik jie. Filmą išgyrė ir nusikaltėlių pasaulio atstovai.

„Miestas“ – ambicingiausias Beno Afflecko projektas, kuriam Holivudo žvaigždė kruopščiai ruošėsi kelerius metus. Benas Affleckas prikišo savo nagus visur – nuo filmavimo vietų paieškos iki aktorių atrankos. Tačiau svarbiausia buvo perprasti nusikaltėlių psichologiją, išsiaiškinti bankų plėšikų veiklos metodus ir visa tai tikroviškai pavaizduoti ekrane. „ Nebūčiau sukūręs šio filmo, jei nebūčiau išsiaiškinęs, kokie iš tikrųjų yra šie veikėjai, – sakė Benas Affleckas. – Privalai turėti žinių apie tikrus nusikaltėlius, kad galėtum sau pasakyti – štai kaip viskas iš tikrųjų vyksta, štai kaip iš tikrųjų jie elgiasi.“

Benas Affleckas lankėsi kalėjimuose, kur daug kalbėjosi su  bankų plėšikais. Kriminalinio pasaulio atstovai noriai bendravo su Benu Afflecku – ne kasdien į kalėjimą užsuka pirmojo ryškumo Holivudo žvaigždė. Bankų plėšikai atskleidė savo nusikaltimų paslaptis ir net papasakojo tai, ką slepia nuo teisėsaugos. Todėl filme galima rasti daug įdomių detalių iš nusikaltėlių gyvenimo. Pavyzdžiui, kodėl jie prausiasi po dušu prieš kiekvieną plėšimą, kaip įbaugina liudytojus ir t.t.

Teisingumo departamento Bostono skyriaus darbuotojai taip pat konsultavo Beną. Teisėsaugininkai pažėrė nemažai patarimų kino kūrėjams, tačiau atsisakė atskleisti slaptus tyrimų metodus. Juk nemažai nusikaltėlių amato paslapčių mokosi iš kriminalinių filmų. Įdomu tai, kad JAV nusikaltėlių pasaulio autoritetai palankiai įvertino šį Beno Afflecko filmą ir ypač išgyrė aktorių vaidybą.

Ryškų ir įsimintiną bankų plėšiko vaidmenį filme atliko Jeremy Renneris, žinomas iš juostos „Išminuotojų būrys“. „Kuriant šį vaidmenį Benas man labai daug padėjo“, – sakė aktorius. Benas Affleckas įrašė nusikaltėlių pokalbius ir davė juos perklausyti Jeremiui, kad šis perprastų nusikaltėlių žargoną, įsijaustų į jų kalbos manierą.

Daugelį kino žiūrovų suintrigavo ir bankų plėšikų kostiumai – ypač vienuolių apdarai su siaubo kaukėmis. „Šiuo atveju aš neklausiau kostiumų dailininko patarimo. Elgiausi taip, kaip elgiasi tikri bankų plėšikai – kaukes aš tiesiog nusipirkau prekybos centre“, – paaiškino Benas Affleckas.

Sveiki atvykę į vagių sostinę Amerikoje! Bostone per metus įvykdoma daugiau nei 300 bankų plėšimų, o tai yra beveik po vieną banko apiplėšimą kasdien. Bostono kaimynystėje yra įsikūręs Čarlstaunas, kuriame ir gyvena daugelis profesionalių bankų plėšikų.

Dagas (Benas Affleckas) – vienas iš jų. Dagas turėjo galimybę pasirinkti kitokį gyvenimo kelią, tačiau pasekė savo tėvo, nusikaltėlio, pėdomis ir tapo žiaurios bankų plėšikų gaujos lyderiu. Vieninteliai Dago artimieji yra jo nusikaltimų bendrininkai, o Džemas (Jeremy Renneris) nepaisant savo pavojingo, greit užsiplieskiančio charakterio, yra Dagui kaip brolis.

Viskas apsiverčia aukštyn kojomis, kai vieno plėšimo metu gauja paėmė įkaitę – banko vadybininkę Klerę (Rebecca Hall). Gauja sužino, kad mergina taip pat gyvena Čarlstaune ir nusprendžia išsiaiškinti ar ji galėtų juos atpažinti. Dagas susipažįsta su Klerę, kuri net nenutuokia, kad šis pasimatymas yra neatsitiktinis ir kad šis žavus ir paslaptingas vyras yra žmogus, terorizavęs ją prieš keletą dienų.

Netrukus jų pažintis perauga į aistringą meilę. Dagas nusprendžia viską mesti ir kartu su Klere bėgti iš šio miesto. Maža to, Dagui ant kulnų jau mina FTB agentai. Tačiau gauja nenori skirtis su Dagu. Jam įsakyta įvykdyti dar vieną apiplėšimą, kitaip Klerė nukentės. Kelio atgal nebėra...


Šiame straipsnyje: Benas Affleckasmiestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių