Kuriame seriale apsigyventų Jazzu?

Tik pradėjus rengti šį straipsnį pasidarė aišku, kad ši tema bent kuriam laikui virs į rubriką, o galiausiai galbūt į statistiką – į kurio serialo gyvenimą labiausiai norėtų pabėgti lietuvis.

Šiam straipsniui atsirasti “Giminių” pratęsimas įtakos neturėjo. Nors žmonės ir sako, kad šis serialas atspindi lietuvybę, mano, lietuvio, gyvenimą, mūsų kasdienybės akistata ir t.t. Galbūt, tačiau mes mielai gyventume kitaip: mieliau terorizuotume savo fobijas Lyncho pasaulyje, fanatiškai ir su meile dirbtume darbą kaip Daktaras Hausas, per dienas barškintume ant laptopo kaip Carrie Bradshaw, kad užsidirbtume dar vieniems aukštakulniams ir t.t. Tik jokių “Giminių” aktualijų, prašau.

Taigi išsiaiškinti, kuriame seriale norėtų gyventi lietuvis, labai konkretiems veikėjams buvo pateikti labai konkretūs klausimai. Tai tik pirma dalis, atsakymus intensyviai kaupiame, ir kiekiename vakarėlyje nepraleidžiame progos kokio nors veikėjo paklausti – kuriame seriale su mielu noru kažkiek laiko pagyventum?

Jazzu, dainininkė


Kokiame seriale norėtum pagyventi?

Tvin Pykse, nes tai yra mano mėgstamiausias serialas, kurį žiūrėjau begalę kartų ir kažkada netgi verkiau, kai sužinojau, kad trečio sezono nėra.

Kiek laiko norėtum jame dalyvauti?

Seriale norėčiau dalyvauti nuo pirmos iki paskutinės serijos, ir dar daugiau. Vis dar tikiuosi, kad Lynchas, jei įmanoma, dar šiek tiek išprotės ir pastatys bent vieną Tvin Pykso sezoną.

Kuriame vaidmenyje norėtum pagyventi?

Norėčiau pagyventi Audrey vaidmenyje. Visi man sako, kad ji kažkuo panaši į mane šoka taip pat, juda taip pat, jos drabužių stilius panašus į manąjį, mūsų žvilgsniai panašūs, kad ji, kaip ir aš, negali gyventi be intrigų. Man Audrey nereali, tik labai gaila, kad ji ir agentas Cooperis nebuvo kartu. Aš netgi esu sukūrusi dainą neišsipildžiusiai jų meilei.

Kada pirmą kartą pamatei šį serialą ir kuo jis tave įtraukė?

Pirmą kartą serialą pamačiau dar kai buvau visai vaikas, gal kokių penkerių. Tada ilgai jo nemačiau, bet vis galvodavau, kad reikėtų ir vėl jį pažiūrėti. Nuolat prisimindavau tas raudonas užuolaidas (noriu tame Tvin Pykso kabake surengti savo albumo pristatymą) ir kad kažkas traukė lapukus iš po nagų... Tada pradėjau jį žiūrėti, o dabar jau visas serijas moku atmintinai. Viskas su tuo serialu yra gerai: scenarijus, personažai, aktoriai, garso takelis, režisūra, simbolika... Aš netgi turiu apibūdinimą tam tikrai būsenai, kai jaučiu to serialo nuotaiką, bet nežinau, kaip ją įvardinti, tada tiesiog sakau – Tvin Pyksas.

Ar turi kritikos herojei, kurio serialiniame kailyje norėtum pagyventi?

Jei būčiau Audrey vietoje Cooperis seniai būtų mano. Vienu metu aš jį nuolat sapnuodavau ir net gerdavau kavą taip kaip jis.

Rokas Darulis, fotografas

Kokiame seriale norėtum pagyventi?

Norėčiau pagyventi “Daktare Hause”. Norėčiau pabuvoti pačios Hauso kailyje, tačiau nežinau, ar sugebėčiau būti toks kietas kaip jis.

Kodėl tavo pasirinkimas yra būtent toks?

Hausas, kaip ir aš, savo veiklos fanatikas, todėl pagrindinė priežastis, kodėl Hauso vaidmeny – noriu patirti kaip jaučiasi kitų sričių fanatikai.

Ir kiek laiko norėtum pabuvoti Hauso vietoje?

Manau, kad man porą savaičių tikrai užtektų (juokiasi).

Na taip, tu juk užimtas žmogus.



Evelina Taškina, Maistasausims.lt autorė

Kokiame seriale norėtum pagyventi?


Atsakymas, aišku, gali pasirodyti banalus ir nuspėjamas, bet kur gi daugiau, jei ne Niujorke tarp batų, rankinių ir prastų vyrų? Atsakymas – “Sekse ir mieste”.

Kiek laiko norėtum jame dalyvauti?

Kadangi mano mėgstamiausia serialo herojė ir šiaip pavyzdys yra Samantha Jones, seriale norėčiau dalyvauti iki tos serijos, kai ją netikėtai ištinka krūties vėžys, kitaip tariant, iki priešpaskutinio sezono. Liaudies išmintis mane jau seniai moko – nuo bėdų reikia bėgti.

Kuriame vaidmenyje norėtum pagyventi?

Nors mėgstamiausia herojė yra Samantha, save vis tiek labiau tapatinčiau su Carrie Bradshaw. Ji mėgsta rašyti ant savo numylėto Mac’o (visai kaip aš), algą išleidžia batams, nekenčia buities, vienintelė iš serialo herojų rūko, neatsisako “Cosmopolitano”, be to, “Martini” taurė jai irgi prie širdies.

Kada pirmą kartą pamatei šį serialą ir kuo jis tave įtraukė?

Seniai. Jei serialas pasirodė 1998-aisiais, pirmą kartą galėjau jį pamatyti apie 2001-uosius. Pirmiausia mane sudomino ne turinys, o vaizdas – tiesiog malonu žiūrėti į tuos nuostabius dizainerių skudurus.

Ar turi kritikos herojei, kurio serialiniame kailyje norėtum pagyventi?

Kritikos herojai? Man nepatiko, kai Carrie Bradshaw išdavė savo tuometinį berną Aideną su savo buvusiuoju “Šauniuoju”. Manau, kad niekada negalima gręžtis atgal (t.y. pas ex’us). O jei jau yra poreikis neištikimybei – nusikabink ką nors vakarėlyje ir nusitempk jį į tualetą. Fuck and forget.

Panašu, kad “LOST” seriale neišbūtum nei dienos...

Nė už ką gyvenime.

Vaiperis, muzikantas

Kokiame seriale norėtum pagyventi?

O tu žinai, kad visi serialų aktoriai gyvena uždaryti viename mieste? Ten ir leidžia savo dienas (juokiasi). Čia kaip filme “Kas nužudė triušį Rodžerį” – visi multikai yra iš vieno paviljono. Todėl baimės nesutikti Si Si Capwello tikrai neturiu ir “Santos Barbaros” nesirenku. Pagyventi renkuosi “Karo lauko ligoninę”, “Office” arba “Californication”. “Office” gyvenimo savo gyvenime jau apturėjau, su humoru gelbėti žmones beveik neįmanoma, nebent išmokčiau beribio cinizmo. Tad lieka “Californication”. Iš Kalifornijos kilo daug mano gerbiamų muzikantų, būtinai su jais susipažinčiau.

Kiek laiko norėtum išbūti “Californication”?

Iki paskutinio atodūsio. Juk Kalifornija!

Kieno vaidmenyje tave tenkintų gyventi?

Pagrindinio veikėjo, kurį vaidina Davidas Duchovny. Sutvarkyčiau jo reikalus, nes jis yra tinginys, kuriam sekasi. Kadangi aš irgi toks pats, tai vienintelis dalykas kuo užsiimčiau – savo ydu išganymu. Dar kitame vaidmenyje užtarčiau gerą žodį apie tikrąjį save. Va, koks savanaudis.

Kada pirmą kartą pamatei šį serialą?

Prieš porą metų, tačiau jis paliko nuostabą ir sąmyšį galvoje.

Greta Akcijonaitė, kino teatro vadovė

Kokiam seriale norėtum pagyventi, Greta?


Davido Lyncho pasaulyje, tiksliau “Tvin Pykse”.

Trūksta adrenalino gyvenime? Nebūtų baisu žengti į jo pasaulį?

Baisu, bet ir saldu. Adrenalino gyvenime lyg ir netrūksta, greičiau norisi atitrūkimo nuo tikrovės bei panirti giliau nei yra matoma reali ir apčiuopiama kasdienybė.

Kiek laiko norėtum gyventi šiame seriale?

Užtektų tiek, kiek buvo serijų. Rodos, apie dvidešimt.

Konkrečiau kieno kailyje norėtum pabuvoti?

Vienareikšmiškai agento Cooperio. Visų pirma, dėl to, kad būtų įdomu pabūti vyru. Antra, iš visų personažų jis mažiausiai yra nušokęs nuo proto, tačiau irgi turi keistų būdo bruožų. Galiausiai man būtų įdomu narplioti detektyvą.

Ar turi kritikos Cooperiui?

Jis yra pernelyg lengvai manipuliuojamas,, pedantiškas ir sausas FTP agentas.

Bet vis tiek patinka?

Patinka.



Šiame straipsnyje: serialasJazzu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių