Kuriama antra filmo „Šėtonas manyje“ pabaiga

Netikėta ir intriguojanti filmo „Šėtonas manyje“ (orig. „The Devil Inside“) pabaiga sukėlė nepasitenkinimą Amerikos kino žiūrovams, kurie tikėjosi tradicinės holivudinės „laimingos pabaigos“.

Filmo prodiuseris Morrisas Paulsonas atkerta, kad „ne kiekviena istorija baigiasi gražiai, ir ne visuose filmuose herojai išvažiuoja saulėlydžio link“. Nepaisant to, prieš porą dienų studija „Paramount Picture Intl“ oficialiai paskelbė, jog pabaiga bus „tobulinama“. Todėl šalyse, kuriose filmas startuoja vėliau, taip pat ir Lietuvoje, žiūrovai matys jau ne amerikietiškąją versiją, o visiškai naują „Šėtonas manyje“ pabaigą, skirtą tarptautinei rinkai.

Juosta „Šėtonas manyje“ premjerinį savaitgalį Jungtinėse valstijose pateikė didžiulį siurprizą, surinkdama daugiau nei 30 milijonų dolerių ir tapdama žiūrimiausiu savaitgalio filmu.

Dokumentiniu stiliumi nufilmuotas mistinis siaubo trileris išsiskiria šokiruojančiu realizmu ir filmą persmelkusia įtampa. Juostoje pinasi konservatyvios religinės tiesos ir novatoriški moksliniai faktai, nauji šėtono varymo būdai ir senesniuose filmuose matyti egzorcizmo procesai.

Filmo scenaristas ir režisierius Williamas Brentas Bellas yra įsitikinęs, kad šoką žiūrovams sukėlė būtent juostos realizmas. „Filmas sukurtas dokumentine stilistika. Jame naudojome realius interviu, kai kalba ne aktorius, o tikras gydytojas neurologas, pastorius, egzorcistas... Šie žmonės juostą pavertė itin tikroviška, todėl natūrali istorijos eiga pabaigoje iš tikrųjų šokiruoja“, - sako režisierius W.B.Bellas.

Vos 15mln. JAV dolerių kainavusi dokumentiniu stiliumi nufilmuota juosta pasakoja apie šėtono apsėstą moterį, egzorcizmo metu nužudžiusią tris žmones. Moters dukra, baimindamasi, kad motinos pamišimas gali būti ir jos genuose, imasi aiškintis dvidešimties metų senumo istoriją. Merginos tyrimą apsunkina tai, jog mama saugoma nusikaltėliams skirtoje Italijos psichiatrinėje ligoninėje. Medikai tvirtina, jog moteris yra apsėsta šėtono.

Izabela kreipiasi į du jaunus šventikus, kurie yra pasiryžę atlikti egzorcizmo seansą ir išvaryti jos motiną Mariją apsėdusį demoną. Deja, nei vienas istorijos dalyvis net negalėjo numanyti, jog Marija yra apsėsta net keturių galingų demonų, nepasiduodančių jokioms egzorcizmo apeigoms... Filmo „Šėtonas manyje“ premjera Lietuvos kino teatruose – jau vasario 3 dieną.


Šiame straipsnyje: Šėtonas manyje

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių