Kur beatostogautų, lietuviai nenori skirtis su telefonu ir kompiuteriu

Saulė, vanduo ir smėlis – be jų lietuviai neįsivaizduoja savo atostogų. Ir nors apklausoje dalyvavusių išmaniųjų telefonų turėtojų nuomonės, kur poilsiauti geriausia – užsienyje, Lietuvos pajūryje ar kaime – pasiskirstė beveik vienodai, tačiau, kur beatostogautų, atostogų metu jie beveik kasdien bendrauja su artimaisiais bei draugais. Tokias atostogų tendencijas atskleidė telekomunikacijų bendrovės apklausa, atlikta naudojantis tarptautine mobiliąja programėle išmaniesiems telefonams „Omnitel Trends“.

Net 60 proc. respondentų bent keletą kartų per atostogas skambučiu arba SMS žinute informuoja savo artimuosius apie tai, kaip jiems sekasi, o trečdalis apklaustųjų net poilsiaudami su savo draugais bei artimaisiais atostogų įspūdžiais telefonu dalijasi kasdien.

Kita vertus, atostogos lietuviams vis dar neretai neatsiejamos nuo darbo reikalų tvarkymo. Apklausos duomenimis, beveik pusė respondentų, išvykę atostogauti, naudojasi mobiliuoju internetu ir tvarko neatidėliotinus reikalus. 34 proc. apklausos dalyvių mano, kad greičiau nudirbti skubius darbus ir ramiai pailsėti per atostogas jiems padėtų spartusis 4G internetas.

Tyrimas atskleidė ir kitų aspektų, susijusių su lietuvių atostogomis. 45 proc. respondentų atostogauja dukart per metus, ketvirtadalis - daugiau nei du kartus per metus, penktadalis - vienąkart metuose, tuo tarpu 10 proc. apklaustųjų net neatsimena, kada paskutinį kartą buvo išvykę atostogų. Poilsį prie jūros, suderintą su aktyviomis pramogomis – važinėjimu dviračiais, ekskursijomis po įvairias vietoves – renkasi net 45 proc. apklausos dalyvių. Visiškai pasyviai poilsiauti – gulėti prie jūros, degintis bei maudytis – mėgsta beveik trečdalis apklaustųjų. Ir tik 20 proc. apklaustųjų mėgsta labai aktyvų poilsį – slidinėjimą, buriavimą ar laipiojimą uolomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cialis

Cialis portretas
Hello good photo Thanks you
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių