„Kultūrpolyje“ – paskaita apie budizmą

Klaipėdoje penktadienį lankysis ir paskaitą apie budizmą šiuolaikiniame pasaulyje skaitys budizmo mokytojas iš Vokietijos, mokslų daktaras Jimas Rheingansas.

Dr. J.Rheingansas yra Hamburgo universiteto Tibeto studijų magistras, Bristolio universitete apsigynė daktaro laipsnį. Jis dėsto Indijos religijas, budizmą ir Tibeto istoriją bakalaurams ir magistrams, 2008-aisiais dalyvavo tarptautiniame, akademinius tyrinėjimus pristačiusiame projekte „Tarptautinė Hamburgo vasaros mokykla 2008: budizmas XXI a.”. Jo mokslinių interesų ratas apima daugelį religinės literatūros aspektų, budistinę praktiką bei filosofiją, taip pat Tibeto istoriją - viduramžių ir šiuolaikinę, literatūrą bei visą kultūrą.

„Norime susipažinti su budizmo kultūra ir filosofija bei jų reikšme ir praktine nauda šiuolaikiškame gyvenime”, - sakė asociacijos „Tibeto kultūros namai”, organizuojančios su budizmo kultūra šalies gyventojus supažindinantį renginių ciklą, vadovė Karolina Levanaitė.

Asociacija „Tibeto kultūros namai“ įkurta 2008-ųjų vasarą siekiant sujungti pastangas apsaugant autentiškus, daugiau nei 2500 metų istoriją turinčius kultūrinius ir dvasinius budizmo pagrindus ir su jais supažindinti plačiąją Lietuvos visuomenę.

J.Rheinganso paskaita - lapkričio 13 d. 18.30 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (Daržų g. 10/ Bažnyčių g. 4).


Šiame straipsnyje: paskaitaKultūrpolisbudizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių