„Kultūrpolyje“ – knygų sutiktuvės ir poetinis kinas

Klaipėdos „Kultūrpolyje“ - grožinės literatūros vakarų bumas. Klaipėdiečių laukia du naujų knygų pristatymai ir lietuvių poetinės dokumentikos retrospektyva.

Šiandien 18 val. „Kultūrpolyje“ savo poetinių miniatiūrų knygą „Smėlio raktas“ pristatys klaipėdietis filologas Danielius Milašauskas. Poetą kalbins kolega Dainius Sobeckis.

Gruodžio 1 d. 18 val. - dviejų palangiškių - poetės Elenos Karnauskaitės ir fotomenininko Gyčio Skudžinsko knygos „Ahrenshoopo sąsiuvinis“ sutiktuvės. Tai bendras kūrybinis „žaidimas“, kuriame susipynė E.Karnauskaitės eilėraščiai, parašyti reziduojant Lukas menininkų namuose Vokietijoje, ir G.Skudžinsko fotografinės improvizacijos, gimę būnant toje pačioje erdvėje prie Baltijos, tik laikui pasislinkus į pavasario pusę viena padala - iš kovo į balandį.

Gruodžio 2 d. 18 val. studija „Nominum“ „Kultūrpolyje“ surengs lietuvių poetinės dokumentikos popietę, minint šio unikalaus kino žanro atsiradimo 40-metį. Lietuvos režisieriai Europoje visų pirma yra gerbiami kaip šio „keisto” kino kūrėjai.


Šiame straipsnyje: Kultūrpolisliteratūrakinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių