Kultūros sostine tapsianti Palanga dėmesį skirs rimtajai kultūrai

Pasitikdama 2013-uosius Palanga iš Anykščių parėmė Lietuvos kultūros sostinės titulą. Anykščiuose vykusio teatralizuoto renginio metu didžiausio šalies kurorto vicemerui Sauliui Simei kartu su Lietuvos kultūros sostinės titulu perduota ir didžiulė skrynia - joje sudėti vietos bendruomenės linkėjimais palangiškiams.

Pasak Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, kitąmet į kurortą atvyksiantys svečiai tikrai bus maloniai nustebinti. „Perimdama itin garbingą Lietuvos kultūros sostinės titulą, Palanga kartu prisiima ir didžiulę atsakomybę reprezentuoti ne tik kurortą, bet ir visą šalį. Tam ilgai ir atsakingai rengėmės, juo labiau kad 2013-aisiais miestas minės daug itin reikšmingų sukakčių, tarp kurių ir 760-asis Palangos gimtadienis“, - sakė Š. Vaitkus.

2013-ųjų Lietuvos kultūros sostinė Palanga miestiečiams ir svečiams žada rekordinį skaičių renginių: švenčių, festivalių, koncertų, parodų, įvairių meno projektų. „Sudarydami Lietuvos kultūros sostinės renginių programą siekėme atspindėti visus meno žanrus, tad malonios staigmenos lauks tiek muzikos, tiek vaizduojamųjų menų ar šiuolaikinio meno mėgėjų“, - teigė Palangos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Vygantas Rekašius.

Be jau tradicinių „Palangos stintos“, Kurorto, Palangos stalo, Birutės parko dienos švenčių, kitąmet kurortas žada meno mėgėjus vilioti naujais renginiais ir festivaliais. Kaip visada publikai bus pristatyta itin aukšto meninio lygio profesionaliosios muzikos festivaliai „Ave Maria“, „Nakties serenados“ ir kiti tradiciniai renginiai, jau daugelį metų į kurortą priviliojantys didelį būrį meno mėgėjų. Numatoma ir naujovių, tarp kurių – liepą vyksiantis tarptautinis M. K. Čiurlionio muzikos festivalis, meno šventė „Kultūros naktis prie Baltijos“ ir kiti.

„Palanga kitąmet žada nustebinti – ji bus kitokia, nei iki šiol. Keliame sau tikslą ne tik kuo gražiau atskleisti kokybinį turinį, bet ir, pasitelkus daugelį metų kurorte puoselėjamas tradicijas,  pristatyti Palangos kultūrinį tapatumą, - teigė Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Nerijus Stasiulis. - Lietuvos Kultūros sostinės titulas taip pat yra puiki proga pristatyti Palangą ne kaip turistinių, bet kaip rimtosios kultūros miestą. Tai galimybė atkreipti dėmesį, kad mūsų kurorte gerai jaučiasi ir kūrėjai, ir atlikėjai, ir žiūrovai. Mes kasmet svečius kviečiame į Palangą sveikatinti savo kūną, o per kultūros prizmę kviesime sveikatinti dvasią“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dana

dana portretas
šaunuoliai palangiškiai, seniai aplenkė koncepsijas kurpiančius klaipėdos kultūros vadovus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių