Kultūros savivaldos kolegija ruošiasi diskusijai su Seimu

Asociacija „Kultūros savivaldos kolegija“ inicijavo diskusiją prie apskritojo stalo dėl įstatyminės bazės tobulinimo.

Gruodžio 1 d. asociacijos „Kultūros savivaldos kolegijos“ valdybos nariai asociacijos kancleris, Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Sigitas Šliažas, kanclerio pavaduotojas, Panevėžio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Remigijus Vilys, Šilutės rajono administracijos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Vilma Griškevičienė, Šakių rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė ir Kelmės rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Algis Krutkevičius Vilniuje surengė susitikimus su Lietuvos savivaldybių asociacijos Švietimo ir kultūros komitetu, Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininku Valentinu Stundžiu, Danijos kultūros instituto direktore Audra Sabaliauskiene.

Kaip pranešė asociacijos kancleris S.Šliažas, susitikimų Lietuvos savivaldybių asociacijoje bei Lietuvos Respublikos Seime metu nutarta 2012-ųjų sausį LR Seime suorganizuoti diskusiją dėl įstatymuose bei poįstatyminiuose aktuose nevienodai nustatytų Savivaldybių tarybų įgaliojimų Kultūros įstaigų reglamentavimo srityje, taip pat naujai steigiamų daugiafunkcinių kultūros centrų, bendruomenių centrų teisinio reglamentavimo problemų. Po diskusijų būtų inicijuojamos įstatymų pataisos bendradarbiaujant su Lietuvos savivaldybių asociacija, LR Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetu ir LR kultūros ministerija.

Susitikimo Danijos kultūros institute metu aptarta galimybė kartu rengti projektą dėl asociacijos narių mokymų. Jie vyktų penkiose šalyse – Danijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Gruzijoje. Mokymų metu būtų dalinamasi šių šalių savivaldybių patirtimi kultūros projektų valdymo, viešojo administravimo, kultūros įstaigų tinklo optimizavimo srityse.

Asociacija „Kultūros savivaldos kolegija“ tai organizacija, savanoriškumo principu vienijanti Lietuvos savivaldybių kultūros padalinių vadovus arba specialistus, kuriems deleguota funkcija administruoti ir įgyvendinti Savivaldybių kultūros politiką. Asociacija analizuoja kultūros plėtros procesus, teikia siūlymus Savivaldybėms, valstybės valdymo ir kitoms institucijoms Savivaldybių kultūros politikos gerinimo klausimais, apibendrina ir teikia savo pastabas bei siūlymus dėl kultūros sritį reglamentuojančių dokumentų, jų projektų ar pataisų bei kultūros savivaldos tobulinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių