Kultūros ministras domėsis Aušros Vartų bažnyčios Niujorke likimu

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas šią savaitę lankosi Jungtinėse Valstijose, kur skaitys paskaitą apie Lietuvos kultūrinius ryšius ir politiką, aptars Aušros Vartų bažnyčios Niujorke likimą.

Pernai gruodį Apeliacinis Olbanio teismas vienbalsiai nusprendė negrąžinti Amerikos lietuvių bendruomenei 2007 metais uždarytos Aušros vartų bažnyčios. Už išeivių iš Lietuvos pinigus pastatytą 100 metų bažnyčią planuojama nugriauti.

Pastaraisiais metais Niujorko lietuviai sekmadieniais rinkdavosi prie uždarytos bažnyčios, kur vykdavo bendruomenės renginiai.

Lietuvių bendruomenė miesto kardinolui buvo įteikusi beveik 4000 žmonių pasirašytą peticiją, prašančią peržiūrėti sprendimą dėl bažnyčios uždarymo, tačiau atsakymo nesulaukta.

Trečiadienį darbo vizitą JAV pradėjęs A.Gelūnas lankėsi Modernaus Meno muziejuje Niujorke, susitiko su kino kūrėju Jonu Meku, garsia operos soliste ir režisiere, Metropoliteno operos primadona Regina Resnik, Lietuvai padovanojusia savo vyro, dailininko Arbit Blato kolekciją.

Taip pat numatyti ministro susitikimai su Žydų mokslo instituto YIVO vadovybe bei vykdančiuoju direktoriumi profesoriumi Jonathanu Brentu (Džonatanu Brentu), Niujorke gyvenančiais lietuvių menininkais.

A.Gelūnas Čikagoje dalyvaus Lietuvos garbės konsulų JAV, Kanadoje ir Meksikoje suvažiavime ir skaitys pranešimą „Lietuvos kultūriniai ryšiai, politika ir planai ateičiai“. Jis taip pat dalyvaus Lietuvių fondo 50-mečio minėjime, susitiks su JAV ir Kanados lietuvių bendruomenės atstovais, lankysis Pasaulio lietuvių centre Lemonte, Čikagos Meno institute, dalyvaus JAV lietuvio Džonio Prunskio rengiamame priėmime.

Vizitas truks iki sekmadienio.


Šiame straipsnyje: Arūnas Gelūnasaušros vartai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių