Kulautuvos bažnyčios atstatymas – naujas rūpestis seniūnijai

Kauno rajone ruošiamasi spalio mėnesį gaisro nuniokotos Kulautuvos bažnyčios atstatymui.

Dalia Šiušienė, laikinai einanti Kulautuvos seniūnės pareigas, BNS sakė, kad šiuo metu tvarkomi žemės dokumentai, o po Naujųjų metų planuojama pradėti rengti projektą.

Vis dėlto kol kas pagrindinis Kulautuvos rūpestis - laikinos patalpos bažnyčiai. Tam, seniūnės teigimu, kol kas skiriama daugiausiai jėgų.

Bažnyčios atstatymui reikiamų lėšų planuojama gauti iš Kauno rajono savivaldybės bei Kauno arkivyskupijos, taip pat tikimasi, kad bažnytėlės atstatymui paaukos ir vietos gyventojai, irgi besirūpinantys jos likimu.

Kulautuvos bažnyčią gaisras nuniokojo šių metų spalį - liepsna suniokojo visą bažnyčios vidų ir pusę stogo.

Medinė liaudies architektūros formų koplyčia Kulautuvoje pradėjo veikti XX amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje. Vėliau ji tapo Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčia.


Šiame straipsnyje: Kulautuvos bažnyčiaatstatymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Visos religijos yra melas. Tikėkite tuo, kuo tikite, o visokius kunigus, aiškintojus ir šiaip "dievo" žmones varykite nuo savęs kuo toliau. Religija, kaip akcinė bendrovė, kurioje tik vadovaujantiems yra geriau, nei klausantiems. Nebūkit mulkiai ir papildomai nedirbkite dėl apgavikų kunigų gerovės. VISOS RELIGIJOS - MELAS – TIKRA PASAULIO TRAGEDIJA.

jau signalas

jau signalas portretas
kad reikia statyt nedegamą,modernią bažnyčia o ne medinę palapinę ...........Jonas jau nerimsta,nervinasi

pats

pats portretas
Pats Jonas yra gėda ir melas.. :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių