Kukurūzų labirintuose biologas atskleis Apokalipsės paslaptis

Biologas Saulius Kaminskas kiekvienais metais 2 hektarų kukurūzų lauke formuoja vis kitokias labirinto formas. Savo rankomis sėja, tręšia, kovoja su piktžolėmis, augina kukurūzus ir iš jų kuria neįprastas formas. Nepamačius gyvai, sunku patikėti, kad iš klaidžių, kelių kilometrų ilgio takelių, kukurūzų lauke galima sukurti Gedimino pilies, Lietuvos Tūkstantmečio ar Europos krepšinio čempionato ženklų motyvus, Europos valstybių sostinių fragmentus. Šiais metais, minint 5-ąjį kukurūzų labirintų jubiliejų, S.Kaminskas kukurūzų lauke pristatys Apokalipsės tematiką.

Biologas prisipažįsta, kad kukurūzai jam asocijuojasi su magija ir mistika. “Todėl šių metų didysis labirintas Apokalipsės tema žmonėms turės atsakyti į klausimą: Kas yra Apokalipsė? Ar verta jos bijoti, o gal tai tik nauja pradžia?”, - retoriškai klausė S.Kaminskas. Anot jo, labirintas yra pramoga mąstantiems žmonėms, kurie nori kažką suprasti, atrasti. Ši idėja persipina ir mažajame labirinte “Pradzia ir pabaiga”. S.Kaminsko teigimu, kiekvieno labirinto filosofija - tai ėjimas nuo savęs ir link savęs.
“Mano misija – sukurti kuo įdomesnę pramogą šeimai su edukaciniu motyvu. Mano vizija – kad kukurūzų labirintai taptų mūsų kultūros dalimi”, - sako kukurūzų lauko šeimininkas.

Didysis kukurūzų labirintas šiais metais bus išraižytas bičių korio motyvu su apokalipsės elementais. Jo dydis – 1,80 ha, o bendras takelių ilgis – 2 km. Mažasis labirintas “Pradžia ir pabaiga” – 0,5 ha, benras takelių ilgis - 0,6 km.

Kasmet kukurūzų labirintą aplanko apie 6-8 tūkst. lankytojų. Penkerius metus S.Kaminsko puoselėjamas kukurūzų laukas, kuriame vaizduojama Gedimino pilis, 2008-aisiais buvo įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą.

Liepos 28 dieną 13 val., biologas kviečia praleisti neįprastą šeštadienio popietę klaidžiojant po paslaptingą, šiek tiek baugų, 2 kilometrų kukurūzų lauką ir pamėginti iššifruoti Apokalipsės kodus! Neįprasta paroda kukurūzų lauke vyks 18-ame Vilnius-Trakai kilometre. Sviečių laukia mažos staigmenos ir „kukurūzų vaikai“...



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių