Krizės kamuojamą Latviją pralinksmino „Blondinių paradas“

Latvijos sostinėje Rygoje šeštadienį koja kojon žygiavo šimtai rausvai išsipuošusių blondinių, kurios taip bandė praskaidrinti nuotaiką krizės kamuojamoje šalyje.

Turistams ir sostinės gyventojams malonią nuostabą kėlė daugiau kaip 800 blondinių saulėje tiesiog spindinčiais plaukais, kurios savo žygį surengė jau antrus metus ir tikisi, kad šis renginys taps tradiciniu.

"Jaučiuosi labai gerai apsupta tokios daugybės gražių moterų. Nuostabu būti blondine", - sakė studentė Linda.

Šiai 19-metei, kuri dalyvavo drauge su savo šunimi Snifu, renginys pirmiausia reiškia pasilinksminimą su draugėmis.

"Tiesiog puiku padaryti Latvijoje kažką, kas pozityvu, ir tuo pačiu metu pareklamuoti blondines kaip linksmus, pozityvius, protingus žmones", - sakė šviesiaplaukė Ilzė, kuri padėjo surengti šį paradą.

Praėjusiais metais pirmą kartą grupės bendraminčių surengto "Blondinių parado" tikslas yra pralinksminti latvius, kuriems pastaruoju metu buvo maža progų džiaugtis. Latvija, kurioje gyvena 2,2 mln. žmonių, išgyvena didžiausią ekonomikos krizę 27 narių Europos Sąjungoje; 2009 metais jos ekonomika susitraukė net 18 procentų.

Per renginį surinkti pinigai bus skirti vietos labdaros fondams, tarp jų tiems, kurie remia neįgalius vaikus auginančias motinas.

Organizatoriai sakė, jog ypač džiaugiasi šiemet didesniu aktyvumu. Pernai parade dalyvavo 500 blondinių.

Paradu baigėsi visą savaitę trukę "blondiniški" renginiai, tarp kurių buvo ir Marilyn Monroe (Merilin Monro) antrininkių konkursas. Šiemet paradas priviliojo ir daug užsieniečių, tarp jų - Rachel (Reičel) ir Clintą (Klintą) iš Naujosios Zelandijos, kurie specialiai atvyko iš Didžiosios Britanijos.

Plačiai šypsodamasis 26 metų Clintas AFP sakė: "Žiniose pamatęs praėjusių metų paradą, supratau, kad to negaliu sau leisti praleisti!"


Šiame straipsnyje: blondinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių