Kritikų apdovanojimai atiteko B. Affleckui ir filmui „Argo“

Benas Affleckas (Benas Aflekas) laimėjo „Kritikų pasirinkimo“ geriausio režisieriaus apdovanojimą, o jo „Argo“ kritikai paskelbė geriausiu filmu.

„Argo“ buvo nominuotas septyniems Kino meno ir mokslo akademijos teikiamiems „Oskarams“, tarp jų - geriausio filmo kategorijoje, bet pats B.Affleckas negavo nominacijos geriausio režisieriaus kategorijoje.

Tačiau ketvirtadienio vakarą jis atsiėmė apdovanojimą kaip geriausias režisierius kritikų nuomone. Transliuojamų filmų kritikų asociacijos (BFCA) apdovanojimų 18-oji įteikimo ceremonija, kurią transliavo CW, įvyko Los Andžele.

Juokaudamas apie negautą „Oskaro“ nominaciją, B.Affleckas „Kritikų pasirinkimo“ auditorijai sakė: „Norėčiau padėkoti Akademijai ... Juokauju - tik šitas yra svarbus!“

Danielis Day-Lewisas (Danielis Dėjus-Liuisas) iš „Linkolno“ (Lincoln) ir Jessica Chastain (Džesika Čestein) iš „Taikinys #1“ (Zero Dark Thirty), kurie anksčiau ketvirtadienį buvo nominuoti „Oskarams“, atsiėmė kritikų apdovanojimus pagrindinėse aktorių kategorijose.

J.Chastain priimdama geriausios aktorės apdovanojimą vos tramdė ašaras, o D.Day-Lewisas, jam teikiant geriausio aktoriaus apdovanojimą, buvo pasveikintas plojimais atsistojus.

Danielis Craigas (Danielis Kreigas) už Džeimso Bondo vaidmenį filme „Operacija “Skyfall„ (Skyfall) gavo kritikų geriausio veiksmo filmų aktoriaus apdovanojimą. Pats filmas nustebino ekspertus geriausio veiksmo filmo kategorijoje įveikęs “Tamsos riterio sugrįžimą„ (The Dark Knight Rises) ir “Keršytojus„ (The Avengers). Adele (Adel) daina “Operacijai „Skyfall“ taip pat buvo apdovanota kaip geriausia.

Geriausios antrojo plano aktorės apdovanojimas atiteko Anne Hathaway (En Hatavėj), suvaidinusiai prostitutę Fantiną miuziklo „Vargdieniai“ (Les Miserables) kino versijoje, o Philipas Seymouras Hoffmanas (Filipas Seimuras Hofmanas) už vaidmenį filme „Mokytojas“ (The Master) buvo paskelbtas geriausiu antrojo plano aktoriumi.

Abu jie ketvirtadienį taip pat pradėjo nuo „Oskarų“ nominacijų, kaip ir mažoji Quvenzhane Wallis (Kuvenžanė Volis), kuri už vaidmenį juostoje „Pietinės dykros žvėrys“ (Beasts of the Southern Wild) pelnė „Kritikų pasirinkimo“ geriausio jaunojo aktoriaus ar aktorės apdovanojimą.

Ši devynmetė, kuri ketvirtadienį pateko į istoriją kaip jauniausia visų laikų pretendentė į geriausios aktorės „Oskarą“, visus privertė nusišypsoti skaitydama padėkos kalbą iš savo „iPhone“.


Šiame straipsnyje: Benas AffleckasArgokinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių