„Kristupo Kalėdos“ kviečia Vilniuje ir Birštone

Pasak „Kristupo Kalėdų“ rengėjų, apsilankyti festivalio renginiuose – patikimas būdas sušildyti savo mintis ir sielą.

Kristupo Kalėdos plečiasi – šiemet muzika skamba ir keliose Vilniaus senamiesčio salėse, ir Birštone.

Piano.lt erdvėje trečiadienį vykęs koncertas „Žėrintys pasažai“ – tik vienas iš kamerinės muzikos vakarų. Aido ir Eglės Strimaičių duetas kartu su Šventojo Kristoforo orkestru grojo specialiai žiemos šventėms parinktą muziką.

„Kristupo Kalėdos – žiemiškos, šventiškos ir, aišku, lepinančios, kadangi orai mūsų nelepina, tai mes nusprendėm visus palepinti nors koncertais. Ir tie koncertai patys įvairiausi – nuo dainuojamosios poezijos iki klasikos ir iki fado dainų“, – sako festivalio „Kristupo Kalėdos“ direktorė Jurgita Murauskienė.

Fado atlikėja Joana Amendoreira į Lietuvą atvyks jau ketvirtą kartą. Portugalijos dainas pamėgę lietuviai sužavėjo ir jų dainininkę.

„O kaip sako ji pati, kad Lietuva tapo antrais jos namais. Ir pasirodo, kad ji turi daugybę draugų, daugybę pažįstamų ir siaubingai laukia kelionės į Vilnių ir net nebijo to, kad pirmą kartą Naujus metus švęs be savo šeimos“, – teigia J. Murauskienė.

Šventosios Kotrynos bažnyčioje ketvirtadienio vakarą skambėjo dainuojamoji poezija. Neda Malūnavičiūtė, Olegas Ditkovskis ir Kostas Smoriginas Kristupo Kalėdų koncerte pristato savaip interpretuojamą „Meilės trikampį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių