Kovo šeštadieniais TV3 rodys „Oskarais“ apdovanotus filmus

„Oskarų“ apdovanojimo ceremonijos išvakarėse, kovo 6 dieną, TV3 pradės specialių prestižiniams „Oskarams“ skirtų šeštadienių ciklą. Visą pirmąjį pavasario mėnesį 4-is šeštadienius iš eilės filmų aistruoliai mėgausis pastarųjų metų laureatų darbais.

TV3 žiūrovus džiugins tokie šedevrai kaip „Mažoji mis“ („Little Miss Sunshine“), „Paskutinis karalius“ („The Last King of Scotland“), „Bus kraujo“ („There Will Be Blood“) ir „Šioje šalyje nėra vietos senukams“ („No Country for Old Men“).

Nuotaikinga drama „Mažoji mis“ buvo įvertinta dviem „Oskarais“ - už geriausią antraplanį aktoriaus vaidmenį ir geriausią originalų filmo scenarijų. Mažosios mergaitės noras dalyvauti „Mis“ konkurse išsiblaškiusius šeimos narius, paskendusius asmeniniuose rūpesčiuose, paskendusią šeimą priverčia vienytis. Jų kelionė į saulėtą Kaliforniją tampa tikru jausmų išbandymu - nuo sugedusio automobilio iki psichologinių problemų, su kuriomis susiduria ne tik niurzgantis senelis, paauglystės audrose paskendęs mažosios konkurso dalyvės brolis ar į savižudybę linkęs dėdė. Pagrindinius vaidmenis šioje istorijoje atlieka  Abigail Breslin, Gregas Kinnearis, Toni Collette, „Auksinio gaublio“ laimėtojas Steve'as Carellas ir „Oskaro“ laureatas Alanas Arkinas.

„Paskutinis Škotijos karalius“ - palankiai kritikų ir žiūrovų įvertinta istorinė, biografinė drama, kuri Kino akademijos apdovanojimą gavo už geriausią vyro vaidmenį. Šis jausmingas filmas istorijos mėgėjams primins aštuntąjį dešimtmetį Ugandą valdžiusio žiauraus diktatoriaus Idi Amino laikus. Jaunas daktaras idealistas, bėgdamas nuo konservatyvaus tėvo, atsiduria svetimoje šalyje. Netrukus jis pastebi žiauraus žmogaus valdžios troškimą ir nori įvesti savas taisykles, kurios jam gali kainuoti gyvybę... Pagrindinius vaidmenis istorinėje dramoje atlieka „Oskaro“ laureatas Forestas Whitakeris, „Auksinio gaublio“ laimėtoja Gillian Anderson ir jo nominantas Jamesas McAvoy.

Jausmingas trileris „Bus kraujo“ buvo nominuotas net aštuoniems „Oskarams“. Du iš jų laimėjo - už geriausią vyro vaidmenį ir geriausią operatoriaus darbą. Danielis - tikras „juodojo“ aukso mėgėjas. Naudodamasis padėtimi ir savo įsūniu arogantiškasis naftos ieškotojas palengva užima visas miestelio apylinkes, tačiau beribis godumas pakiša jam koją. Netrukus Danielis susiduria su visai kitokia realybe, kuri anaiptol nėra jam gailestinga. Pagrindinį vaidmenį dramoje „Bus kraujo“ atlieka dviejų „Oaskarų“ savininkas Danielis Day-Lewisas.

Kriminalinė drama „Šioje šalyje nėra vietos senukams“ buvo nominuota taip pat aštuoniems „Oskarams“, keturis iš jų laimėjo. Prestižiniai apdovanojimai šiai istorijai buvo skirti už geriausią metų filmą, geriausią režisieriaus darbą, geriausią adaptuotą scenarijų ir geriausią antraplanį vyro vaidmenį. Aštraus siužeto dramoje vyksta karštos gaudynės. Gūdžiame Teksaso valtijos užkampyje Vietnamo karo veteranas Levelynas Mosas netikėtai aptinka du milijonus dolerių ir... kelis lavonus bei heroino krovinį. Didelius pinigus kaubojus nusprendžia priglausti savo namuose, tačiau nelieka nepastebėtas. Levelyno pėdomis ima sekti žiaurūs mafijozai ir bebaimis žudikas, kuris aukas pasirenka tiesiog mesdamas monetą. Įsisiautėjusį smurtą ir žudynes desperatiškai stengiasi sustabdyti ir savo valdoms ramybę sugrąžinti norintis miestelio šerifas, kurį vaidina „Oskaro“ laureatas Tommy Lee Jonesas. Taip pat šiame filme vaidina Javieras Bardemas, Joshas Brolinas, Woody Harrelsonas ir kiti. 

Kovo mėnesio šeštadieniai su „Oskarais“ įvertintais filmais - nuo kovo 6 d.


Šiame straipsnyje: Oskarai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių