Kovo 27-ąją lietuviai kviečiami paminėti „Žemės valandą“ be šviesos

Šį šeštadienį, kovo 27-ąją, 20.30 val. vietos laiku vyks pasaulinė akcija „Žemės valanda“, prie kurios kviečiami prisijungti ir lietuviai.

2007-aisiais šį projektą iniciavo australai. Jie Sidnėjuje vienai valandai užgesino šviesą daugiau kaip 2,2 milijono gyvenamųjų namų ir biurų. Šios idėjos autorių tikslas - raginti visuomenę atkreipti dėmesį į klimato kaitos problemas.

2008-aisiais „Žemės valandos“ akcijoje dalyvavo jau per 50 milijonų žmonių 35 pasaulio šalyse. Šis projektas tapo pasauliniu judėjimu. 2009-ųjų kovą valandai atsisakė šviesos šimtai milijonų žmonių 88 pasaulio šalyse. Iš viso pernai per 4000 miestų 60-čiai minučių paskendo tamsoje.

Šiemet prie „Žemės valandos“ TV3, TV6 ir Power Hit Radio ragina prisijungti ir lietuvius. Šeštadienio vakarą 20.30 val. Lietuvos žmonės yra kviečiami išjungti šviesą ir palikti veikti tik būtiniausius elektros prietaisus. Šis laikas yra skirtas susimąstyti apie vienintelį žmoniją vienijantį dalyką - apie mūsų planetą.

Nuo ketvirtadienio televizijos žiūrovai išgirs daugiau informacijos apie šią iniciatyvą TV3 žinių specialiuose reportažuose.

„Žemės valandą“ organizuoja gamtosaugos organizacija WWF („World Wide Fund of Nature“). Tai pasaulinis tinklas, turintis 5 milijonus narių daugiau kaip 100 pasaulio šalių. WWF misija - užkirsti kelią natūralios aplinkos nykimui ir sukurti tokią ateitį, kurioje žmogus gyventų harmonijoje su gamta.

„Žemės valanda“ daug nuveikė supažindindama pasaulį su klimato kaitos problemomis. Tačiau užgesinti šviesą valandą per metus nepakanka. Svarbu suteikti žmonėms galimybę pasisakyti ir kartu kurti švaresnę ateitį mūsų planetai.

Pasaulinės iniciatyvos „Žemės valanda” (Earth Hour), kuri skatina visus pasaulio žmones valandai užgesinti šviesą ir padovanoti pasauliui bent 60 minučių atokvėpio, oficialiu ambasadoriumi Lietuvoje tapo Prezidentas Valdas Adamkus.

 


Šiame straipsnyje: žemės valandaekologija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių