Kovo 11-osios proga į spektaklį – pigiau

Klaipėdos dramos teatras sveikina visus su Nepriklausomybės atkūrimo 20-mečiu ir ta proga daugiau nei perpus pigiau parodys Igno Šeiniaus „Kuprelį“.

Į šį spektaklį, kuris bus vaidinamas trečiadienį 18.30 val. Klaipėdos žvejų rūmuose, bilietai kainuos tik po 10 litų.

Lietuvių klasiko, impresionisto I.Šeiniaus romano inscenizacija - analogų visoje mūsų literatūroje neturinti meilės istorija sugrąžins į tuos laikus, kai žmogus dar žinojo, kas yra amžinos vertybės ir brangino jas. Tai tyras, nuoširdus, jaudinantis pasakojimas apie  dramatišką meilę. Spektaklio inscenizacijos autorius ir režisierius - Kęstutis Macijauskas, kuris taip pat jame ir vaidina. Kartu su juo dviejų dalių meilės istoriją „Kuprelis“ scenoje įkūnijo Klaipėdos dramos teatro aktoriai Vaidas Jočys, Jolanta Puodėnaitė, Regina Arbačiauskaitė, Nijolė Sabulytė, Aleksandras Šimanskis, Nijolė Narijauskaitė, Jūratė Jankauskaitė, Irena Simonaitytė, Darius Rabašauskas, Česlovas Judeikis ir Jonas Naujokas.

Sekmadienį 18 val. Žvejų rūmuose Klaipėdos dramos teatro aktorės Valentina Leonavičiūtė, Nelė Savičenko ir Regina Šaltenytė vaidins vienaveiksmę Miro Gavrano pjesę „Viskas apie moteris“. Tai jau legendinis spektaklis, 2004-aisiais režisuotas šviesaus atminimo Dalios Tamulevičiūtės, visuomet sutraukiantis pilnas sales, tapo bene pačiu mylimiausiu publikos spektakliu. Didžiausia jo intriga, - kad kiekviena aktorė vaidina net po penkis vaidmenis. 15 personažų - 15 skirtingo amžiaus moterų įvairiausiais jų gyvenimo tarpsniais nuo vaikų darželio iki senelių prieglaudos.

Šiam klaipėdiečių spektakliui taip pat plojo publika Švedijoje ir Danijoje, jis pabuvojo festivaliuose Vokietijoje, Rumunijoje ir Albanijoje, kur irgi pelnė dideles teatro kritikų bei žiūrovų simpatijas.

Klaipėdos dramos teatras, dabar, kol jo pastatas uždarytas rekonstrukcijai ir trupei tenka gyventi „ant ratų“, dažniausiai savo spektaklius klaipėdiečiams rodo Žvejų rūmuose. Ten kovo 18-ąją bus galima pamatyti M.Panycho „Septintą aukštą“ (rež. Arvydas Lebeliūnas), kovo 20-ąją - P.Gladilino „Iš miglos išniro angelas“ (rež. Ramutis Rimeikis). O kovo 28-ąją Klaipėdos dramos teatras Žvejų rūmuose švęs Tarptautinę teatro dieną ir ta proga vaidins savo naujausią, dar premjerinį teatro meno vadovo režisieriaus Povilo Gaidžio spektaklį - E.E.Schmitto „Jausmų tektoniką“.

Bilietai į Klaipėdos dramos teatro spektaklius uostamiestyje įprastai kainuoja po 25 litus. Spektaklio rodymo dieną nuo 16 val. jie parduodami Žvejų rūmų kasoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių