Kopakabanos paplūdimį užplūdo žmonės, norintys pasveikinti jūros deivę

Šimtai žmonių pastarosiomis dienomis plūsta į Braziliją. Daug dėmesio kasmet susilaukia tradicija, įvairiomis aukomis pagerbti jūrininkų deivę. O tūkstančiai turistų ruošiasi čia sutikti Naujuosius metus.

Garsųjį Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimį užplūdo žmonės. Jie nori pasveikinti jūros deivę Iemanją – jūrininkus serginčią dievybę. Ši tradicija prieš šimtmečius į Braziliją atkeliavo kartu su vergais iš Afrikos. Dabar kasmetine tapusioje šventėje baltais drabužiais pasipuošę deivės garbintojai gieda giesmes ir į mažus laivelius deda savo aukas ir jas atiduoda bangoms. Tarp dovanų – gėlės, laiškai ir įvairūs grožio produktai. Renginys visada susilaukia didžiulio dėmesio.

„To niekad anksčiau nemačiau. Atvykau čia su draugais ir mes labai džiaugėmės šia švente", – sako argentinietė Silvia Debitat.

Šiemet organizatoriai renginį paankstino, tad jis vyksta ne tuo pačiu metu kaip Naujieji metai. Tačiau ir šia proga atvykusiųjų daug. Palydėti senų ir pasitikti naujų metų į saulėtąją Pietų Amerikos valstybę renkasi turistai iš viso pasaulio. Jie nori švęsti. Keturių kilometrų ilgio atstumu bus išdėstytos keturios scenos, gros žinomiausi brazilų atlikėjai. Muzikos fiestą papildys fejerverkai – planuojama, kad šie dangų nušvies net šešiolika minučių.

„Eisime į koncertus, nekantraujame. Čia jau mes antrą dieną, esame pasiruošę švęsti. Norime pamatyti fejerverkus, girdėjome, jie nepakartojami", – kalbėjo amerikietė Cassidy Taylor.

Skaičiuojama, kad Kopakabanos paplūdimį aplankys apie 2 mln. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių