Kongresų rūmuose – solistas M. Kazakovas

Naują sezoną pradeda Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras. Šia proga Kongresų rūmuose –naujos kartos operos žvaigždė – Michailas Kazakovas.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras naują sezoną pradeda su viena ryškiausių operos žvaigždžių – rusų solistu Michailu Kazakovu, dainavusiu garsiausiuose pasaulio operos teatruose „La skala“, „Metropolitan“ ir „Kovent Garden“. Lietuvoje antrą kartą koncertuosiantis solistas atliks arijas iš operos „Borisas Godunovas“. Atidaryme taip pat skambės ištraukos iš Džiuzepės Verdžio, Sergėjaus Rachmaninovo ir kitų kompozitorių kūrinių.

„Tai maestro Rinkevičiaus idėja čia surengti mano didelį solinį koncertą. Džiaugiuosi dar kartą čia atvykęs, džiaugiuosi galimybe pabendrauti su jūsų publika ir dirbti kartu su maestro. Iš to gaunu didelį kūrybinį pasitenkinimą“, – gražių žodžių negailėjo solistas Michailas Kazakovas.

Gintaras Rinkevičius džiaugiasi galimybe dar kartą dirbti su žymiu solistu ir žadėjo nenuvilti publikos nei atidarymo, nei kituose koncertuose.

„Koncertas yra toks, kurį publika, mano manymu, tikrai prisimins. Manau, kad klausytojams atėjus į tikrus geros, gražios muzikos koncertus, atliekamus tokių atlikėjų, kaip bosas Michailas Kazakovas ir turinčius tokią programą, kaip fragmentai iš operos „Borisas Godunovas“, lieka labai geras įspūdis“, – kalbėjo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro meno vadovas Gintaras Rinkevičius.

Jau 23-ąjį koncertų sezoną pradedantis orkestras žada įvairią programą. Kongresų rūmuose bus galima išvysti ne tik operos, bet ir roko žvaigždių pasirodymus. Į sceną taip pat grįš bohemiečiai su Piotro Čaikovskio opera „Oneginas“.

„Mes stengsimės ir kituose koncertuose nenuvilti mūsų publikos – bus daug ir labai įvairių programų. Ir neapolietiškos dainos, ir Loydo Weberio „Requiem“, ir šventiniai koncertai prieš Naujiuosius metus, rusų romantinės muzikos koncertai, kuriuos atliks labai įdomus pianistas. Bet dabar man svarbiausias – šis koncertas. Juk tai – sezono pradžia,“ – apie Kongreso rūmuose vyksiančius renginius pasakojo G. Rinkevičius, – „Šiame sezone savo rečitalį atliks Lauryna Bendžiūnaitė, ji dalyvaus ir Loydo Weberio   atlikime, bus solistas Vaidas Vyšniauskas, pianistas Andrei Karobeinikovas, Merūnas Vitulskis dainuos neapolietiškas dainas. 

Šventiniuose koncertuose bus ir kitokio žanro, vėl skambės Queen „Symphony“, gospelai, „Simply the best“ ir panašūs. Tokie koncertai, kurie jau buvo vasaros koncertuose“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iphone 5

Iphone 5 portretas
Way neat, some legitimate details! I recognize you producing this short article offered, the remainder of the website can also be large good quality. Have a very entertaining.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių