Komedijos „Tėtis“ premjera − Motinos dieną

Į Lietuvą atkeliauja naujausias 2010-ųjų monospektaklis  − B.H.Thorsson’o (Islandija) komedija “Tėtis”.

Spektaklyje pasikeisdami vaidins Ramūnas Rudokas ir Darius Petkevičius. Rodytas Islandijoje, Vokietijoje ir kitose pasaulio šalyse, „Tėtis“ pas mus atvyksta iš Latvijos.   

Spektaklis „Tėtis” pasakoja apie vyro, besiruošiančio tapti tėvu, jausmus, jo gyvenimo filosofiją. Lėktuvo salone susiduria bevaikė šeima ir šeima su vaikais, tuomet bevaikės šeimos moteriai ir kyla išganinga mintis apie kūdikį. Ką apie tai mano būsimasis tėvelis, kaip jis apmąsto santuokos etapus, o vėliau dalyvauja gimdymuose ir keičia vystyklus, papasakos ši išradinga komedija. „Tėtis” – tai ne tik tėvo, bet ir šiuolaikiško vyro, vairuojančio automobilį, dirbančio reklamos agentūroje, keliaujančio ir kartą supainiojusio ginekologo telefono numerį su odontologo, istorija...

„Tėtį“ į Lietuvą atvežė Juris Rijnieks (52), pirmiausia žinomas kaip “Urvinio žmogaus” režisierius ir vieno aktoriaus komedijinio teatro žanro iniciatorius Latvijoje.. J.Rijnieks yra kelių teatro prizų „Spēlmaņu nakts” laimėtojas, taip pat komunikacijos įgūdžių ir verslo mokymų konsultantas.. „Vaikai – svarbiausia, ką mes galime padaryti gyvenime.

Pagrindinis geros tėvystės principas yra mylėti savo vaikus ir turėti drąsos jiema tai atvirai pripažinti. Spektaklyje „Tėtis“ kaip tik ir pabrėžiama, kad neverta vaikytis materialinių gėrybių, kai namuose yra vaikų, kuriems reikia meilės, juk tai žymiai svarbiau“, − sako trijų vaikų (26m. Kristjans, 19 m. Janio ir 15-metės Ievos) tėtis. Kadangi Latvijoje per mažiau nei metus įvyko net 43 “Tėčio“ spektakliai, režisierius įsitikinęs, kad ir Lietuvoje spektaklis apie universalų dalyką – tėvystę – bus populiarus.

Monospektaklyje tėčio vaidmenį atliekantis žymus Lietuvos aktorius Ramūnas Rudokas (41) pastaruoju metu daugiausia žinomas iš televizijos laidų ir Emilio Vėlyvio kino filmų „ZERO“ bei „ZERO II“. Šis vaidmuo jam – naujas iššūkis, mat kone dvi valandas teks vaidinti geraširdį personažą, atžalos besilaukiančios šeimos tėvelį. Nors tai nedera su visuomenėje įsigalėjusiu R.Rudoko kaip nenuoramos nuotykių ieškotojo stereotipu, aktorius sako, kad tikroji jo šeima – dar ateityje, o spektaklis – puiki galimybė išmokti gražios tėvystės: „Kadangi su nuostabiomis savo dukrelėmis gyvenu skyrium, apie jų auklėjimą teturiu gana menką supratimą… Žinau tik tiek, kad mano šeimyninis gyvenimas dar visas prieš akis. Vaidindamas šiame spektaklyje mokausi, koks turėčiau būti geras tėtis. Jauniems tėčiams patariu: būtinai pamatykite ir išgirskite spektaklį „Tėtis“. Tai trumpa Tėvystės enciklopedija, naudinga visiems tėtukams ir mamytėms, nes net ilgą laiką auklėdami vaikus mes visgi pamirštame, kas esame. O esame Tėvai.”

 „Tėvystė − tai rimta! O viskas, kas rimta, kartais būna labai juokinga.  Esu praktikuojantis tėtis: sūnui Matui greitai sukaks šešeri metai, dukrytei Liukutei – ketveri, tad bendra mano tėvystės suma −10 metų − yra pakankamai įspūdinga”, − sako Panevėžio Juozo Miltinio  dramos teatro ir „Domino“ teatro aktorius Darius Petkevičius (36), pastaruoju metu labiausiai žinomas kaip Šefas iš komedijų „Radijo ereliai“ ir „Striptizo ereliai“.  D.Petkevičius save vadina „kontaktiniu“ tėčiu, o R.Rudoką – „tėčiu per atstumą“. Pasak aktoriaus, būtent dėl skirtingos gyvenimiškos abiejų aktorių patirties ir vaidybos ypatumų kiekvienas iš dviejų „tėčių“ bus savaip įdomus spektaklio žiūrovams. Į šeimyninį gyvenimą su sveika humoro doze žiūrintis D.Petkevičius jau dabar dalina patarimus būsimiesiems tėčiams, pavyzdžiui: „Pabūk su draugais kiek galėdamas ilgiau, o išeidamas būtinai kiekvienam  paspausk ranką, nes nežinia, ar dar pasimatysite…”


Premjera (vaidina D.Petkevičius) – gegužės 2 d. 18 val. klube “New York”, Vilnius.

Spektaklio tinklalapis: www.tetis2010.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių